Mobiele kapsalon in Mercedes-bus

Het idee van HQ Custom Design is niet heel nieuw, het Amerikaanse bedrijf is, zoals je al had vermoed, gespecialiseerd in het opleuken van wagens voor mensen met een goed gevulde bankrekening. Nu is het ombouwen van een Mercedus-bus niet iets waar zij patent op hebben. Eerder zagen we al diverse leuke uitvoeringen waarbij de ene creatie nog indrukwekkender is dan de andere. Dit keer hebben ze een bus omgetoverd tot een rijdende kapperszaak.

 

Mocht je overigens denken dat de beperkte ruimte van de Mercedes-bus een obstakel zou zijn, dan heb je het mis. De wagen bevat alles wat je ook in een goede kapperszaak hebt met nog een heleboel extra’s. Zo kun je tijdens je knipbeurt tv kijken op het 32-inch grote beeldscherm, gebruik maken van de snelle WiFi-verbinding en desgewenst de sfeerverlichting aanschakelen voor een optimale ervaring. Voor zover wij weten zie je dergelijke toevoeging niet bij jouw huiskapper.

Wat heeft de luxe bus verder te bieden?

Het interieur van de omgebouwde bestelbus heeft in ieder geval een flinke upgrade gekregen. Alleen aan de buitenkant ziet het er nog herkenbaar uit. Binnenin is de kleur wit in ieder geval duidelijk aanwezig zodat het geheel in combinatie met de houten vloer een luxe uitstraling heeft. De karamelkleurige kappersstoel is in ieder geval nadrukkelijk aanwezig. Ook deze is lekker luxe uitgevoerd. Je kan die dus mooi in elke denkbare positie plaatsen. Het aanrecht is voorzien van een heerlijk grote gootsteen, wellicht handig om de afgeknipte haren netjes weg te spoelen.

mobiele kapper mercedes busje omgebouwd

Wat betreft het technische gedeelte, ook dit hebben de jongens van HQ Custom Design prima voor elkaar. Zo treffen we goede lithium batterijen aan, een aangepaste batterijlade en ook de 300W omvormer ontbreekt niet. Voor de noodzakelijke verwarming kun je vertrouwen op de robuuste dieselverwarming. Kortom, je hebt weinig reden tot klagen als je plaats mag nemen in de stoel.

Wat is de vraagprijs van de bus?

Wat de exacte prijs is van deze mobiele kapperszaak is niet bekend, maar goedkoop is het zeker niet. HQ Custom Design verwacht in feite weinig problemen om de wagen aan de man te brengen. Om het zo goed mogelijk in te richten heeft men namelijk samengewerkt met tal van haarprofessionals zoals kappers en haar- en nagelstylisten. De kans dat je nog iets zou missen is dus bijzonder klein.

luxe mercedes-bus kapper