Sabreren kan je leren

In de video waarin Floris Wyers (Pure Luxe) vertelt over het sabreren, worden de tips en tricks uitgelegd hoe het precies moet worden gedaan. Ook wordt er verteld over de voorgeschiedenis van sabrage. Het is vermoedelijk uitgevonden door Napoleon tijdens de Franse Revolutie. Het is een techniek om een fles champagne te openen met een sabel.

 

Volgens de legende keerden Napoleon en zijn troepen terug naar huis na een overwinning en werden zij begroet door de stedelingen met een fles champagne. Zo lieten zij hun waardering en dankbaarheid zien. Omdat ze te paard waren, was het te moeilijk om de teugels neer te leggen de kurk handmatig te laten knappen. Dat is de reden dat zij hun sabels gebruikte om de flessen te openen. Een andere versie van de geschiedenis van het sabreren gaat over de beroemde weduwe Clicqout. Zij gaf de officieren van Napoleon champagne in ruil voor de bescherming van haar land in politieke onrust.

floris wyers pureluxe leert hoe je echt moet sabreren

Dan de tips en tricks van het sabreren. Je hebt twee dingen nodig; champagne en een sabreersabel. Aan een champagne fles is makkelijk te komen. Een sabreersabel is via verschillende online winkels te krijgen én via de webshop van PureLuxe. Chavalier de Confrerie dus Sabre d’Or, Sjoerd IJzerman is de specialist op het gebied van sabreren. In de video legt hij alles uit aan Pure Luxe.