Mercedes-Benz AMG CLK GTR

Een bak als deze zie je normaliter niet zomaar. Wanneer dat wel het geval is, dan is ‘ie hoogtwaarschijnlijk onderdeel van zeer zeldzame verzameling. Dit racemonster is de onbetwiste koning van het circuit en intimideert met zijn verschijning alles en iedereen.

Mercedes-Benz AMG CLK GTR MAN MAN

Mercedes was in de jaren ’90 zeer actief in diverse raceklassen. Naast het feit dat ze zelf deelnamen aan verschillende kampioenschappen, leverden ze ook een grote hoeveelheid motoren aan andere partijen binnen dit gebied. Deze specifieke Mercedes-Benz AMG CLK GTR werd gemaakt om de titelstrijd met onder andere Porsche en McLaren – welke aangedreven worden door BMW motoren) aan te gaan in het FIA GT Championship. Een heerlijke Duitse strijd.

Mercedes-Benz AMG CLK GTR MAN MAN 01 Mercedes-AMG-CLK-GTR MAN MAN 02 Mercedes-AMG-CLK-GTR MAN MAN 03 Mercedes-AMG-CLK-GTR MAN MAN 07 Mercedes-AMG-CLK-GTR MAN MAN 06 Mercedes-AMG-CLK-GTR MAN MAN 05 Mercedes-AMG-CLK-GTR MAN MAN 04

Dit exemplaar bleek van top tot teen uitstekend in elkaar te zitten, wat resulteerde in een overwinning van het FIA GT kampioenschap in het jaar 1998. Het is het negende exemplaar van de slechts 25 straatlegale versies. Bovendien staan er slechts 1.500 kilometers op de teller, wat hem des te specialer maakt. Het prijskaartje van deze brute bak ligt tussen de $4.250.000 en $5.250.000. Ben je overtuigd en heb je niet een dusdanig bedrag tot je beschikking? Dan is geld lenen en optie. Want laten we eerlijk zijn, je haalt wel echt een stukje race-geschiedenis in huis.