Mission: Impossible – Fallout

Dit is alweer het zesde exemplaar in de filmreeks van Mission: Impossible, met natuurlijk weer Tom Cruise in de hoofdrol. Maar liefst 12 jaar geleden kwam het eerstse deel van deze reeks uit en elk vervolg bleek weer een succes te zijn. Nadat een missie verkeerd afloopt verkeren Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF Team (Alec Baldwin, Simon Pegg en Ving Rhames) met enkele andere bekenden zich in een race tegen de klok.

Release datum: 2 augustus 2018

 

The Guilty

In de meldkamer van de alarmcentrale beantwoordt de politieofficier Asger Holm (gespeeld door Jakob Cedergren) tegen zijn zin in de inkomende 112-telefoontjes. Normaliter doet hij dit werk niet, maar hij is hiertoe gedwongen in verband met een rechtzaak. Wanneer hij met enige desinteresse aan het wachten is tot zijn dag erop zit, krijgt hij een dringend telefoontje. Asger krijgt een vrouw aan de lijn die beweert gekidnapt te worden. Met alleen zijn telefoon als tool begint hij de zoektocht naar de vrouw en de kidnappers. Eenmaal verstrengeld in de duistere kant van de kidnapping, komt hij erachter dat het misdrijf veel groter is dan gedacht.

Release datum: 9 augustus 2018

 

The Equalizer 2

Ook The Equalizer komt met een vervolg. Opnieuw neemt Denzel Washington één van zijn meest karakterastieke rollen op zich. In het tweede deel heeft hij de smaak te pakken gekregen en kruipt hij in de rol van een privédetective. Hij neemt het op voor de minder bedeelden in de maatschappij, maar dit verandert allemaal wanneer een dierbare vriendin van hem wordt vermoord. Wat volgt is een keiharde zoektocht naar de waarheid en een opsporing van de moordenaars met het doel hen te laten boeten.

Release datum: 16 augustus 2018

 

Blackkklansman

Blackkklansman draait om een waargebeurd verhaal van een Afro-Amerikaanse man, genaamd Ron Stallworth, die eind jaren ’70 undercover ging in de Ku Klux Klan. Hij was de eerste Afro-Amerikaanse agent die erin slaagde om te infiltreren in deze geheime blanke organisaties die vooral bekend staan om hun racistisch geweld. Dit deed hij samen met zijn doorgewinterde collega Flip Zimmerman.

Release datum: 30 augustus 2018

 

Al met al heeft de maand augustus weer veel voor ons in petto. In de VS zit er een meeslepende documentaire aan te komen. Vanaf 11 augustus is I Am Paul Walker te zien in Amerika.