De lijn van Mercedes AMG is écht gemaakt om tempo te kunnen maken op de linkerbaan, maar je ziet steeds vaker dat het Duitse tuningsbedrijf Brabus ook nog flink aan een auto gaat sleutelen. Misschien ken je het bedrijf misschien nog wel het beste van de G-klasses die ze nóg meer power geven, maar ze hebben nu een auto getuned waar je echt bang van wordt: de Mercedes-AMG GT 63 S 4-deurs.

En als je de gegevens van deze auto te horen krijgt, ga je meteen van de linkerbaan naar de rechterbaan als hij je wilt inhalen.

brabus

Mercedes-AMG GT 63 S

De basis waarmee Brabus aan de slag is gegaan, is de Mercedes-AMG GT 63 S. Deze auto heeft ook al flink wat kracht: 4-wielaandrijving, een trekkracht van 640 pk én een 0 naar 100 sprint binnen een bizarre tijd van 3,2 seconden. En dat voor een 4-deurs, waar je prima met je hele gezin in kan zitten.

Ook al klinken deze cijfers al mega indrukwekkend, het bedrijf Brabus heeft de complete motor uit elkaar gehaald en gekeken waar ze het nog wat konden tunen. En dat is ze zeker gelukt. De Mercedes kreeg nieuwe zuigers, een andere krukas en de cilinderinhoud is vergroot van 4,0 naar 4,5 liter. Daarnaast is de turbodruk opgevoerd tot 1,4 bar. Voor velen zal dit niet veel zeggen, maar het resultaat mag er absoluut wezen.

AMG

De Brabus is nóg bruter

Het bedrijf heeft er een echte vechtersbaas van gemaakt: 900PK, 0 naar 100 km/u in 2,8 seconden, 0 naar 300 km/u in 23,9 seconden en een topsnelheid van 330 km/u. Volgens Brabus kon de auto nóg veel sneller dan 330 km/u, maar dan zouden de banden het niet aankunnen. Vandaar dat de auto is begrensd. Het bedrijf had sowieso al moeite met de banden, dus ze hebben ervoor gekozen de originele banden te vervangen en het allemaal wat breder te maken: de velgenzij in koolstofvezel verbreed om specifieke door Pirelli ontwikkelde banden te kunnen gebruiken. Ze zijn vooraan 295 millimeter breed en achteraan 335 millimeter.

banden brabus

Mocht je deze snelheidsduivel willen aanschaffen, dan moet je snel zijn. Er worden namelijk maar 10 exemplaren van gemaakt. En waar de originele AMG al duur was, is hij nog een tikkeltje gestegen wat betreft prijs: de auto heeft een startprijs van 435.800 euro.

AMG