Bij welke Nederlandse voetbalclub wordt het meeste bier gedronken?

De Eindhovense club PSV heeft een recordhoeveelheid te pakken. In het jaarverslag van de club valt namelijk te lezen dat zijn buiten en tijdens de wedstrijddagen tot wel 600.000 liter bier hebben verkocht. Nog nooit eerder heeft PSV (of een andere Nederlandse voetbalclub) in één seizoen zoveel bier verkocht.

Helden van de derde helft

Als we snel gaan rekenen komen we op het volgende uit. Bij een gemiddeld toeschouwersaantal van 30.000 mensen, komt dat neer op zo’n twintig liter bier per persoon. Bij een klein biertje van 0,25 liter, gaat dat dus al snel om 80 biertjes per persoon. Is dat nou veel? Ja. Want uit onderzoek van sportadviesbureau Hypercube bleek dat supporters van FC Twente veruit de grootste bierdrinkers (per persoon) waren. Zij dronken tot jaarlijks 400.000 liter bier, dat komt neer op zestien liter bier per persoon. Insane!

Dat betekent natuurlijk niet dat er in het Philips Stadion tegenwoordig per persoon meer bier gedronken wordt dan in de Grolsch Veste. De club PSV speelde afgelopen seizoen beduidend meer wedstrijden (ook door deelname aan Europees voetbal en het bereiken van de finale van de KNVB beker) en heeft, zoals ook in het verslag staat, ook bier buiten de wedstrijddagen verkocht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door PSV (@psv)