New York City

Het Amerikaanse New York City steekt met kop en schouders boven de andere steden uit en had in 2022 ruim 56 miljoen bezoekers. Vooral in de winterperiode doet The Big Apple het goed. Zo zijn de grootste verkoopcijfers rondom de feestdagen in de stad. Mocht je het wat rustiger willen hebben, is het een goed idee om een ander moment uit te kiezen om New York te bezoeken. Al hoe wel het wel waanzinnig is om rond de kerst periode de stad te verkennen.

Parijs

Niet geheel onverwachts staat de stad van de liefde op nummer twee in het lijstje meest bezochte steden ter wereld. Zo werd de regio rondom Parijs in 2022 door 44 miljoen toeristen bezocht, wat bijna een verdubbeling is van het jaar daarvoor. Wij begrijpen wel waarom zoveel mensen ervoor kiezen om Parijs te bezoeken. Met het Louvre, de Eiffeltoren en alle lekkere versnaperingen en Franse wijnen die je daar kunt nuttigen is het een fantastische stad.

meest bezochte steden 2022 ter wereld

Dubai

Wil je vooral genieten van extreme luxe en een bijzondere skyline tijdens een tripje? Dan ben je in Dubai aan het juiste adres. In 2022 ontving Dubai in totaal 14,36 miljoen internationale overnachtende bezoekers. Dit is een groei van 97 procent op jaarbasis in vergelijking met 2021. Een groeiende stad, met oneindig veel mogelijkheden!

Bangkok

Op nummer vier staat de bruisende hoofdstad van Thailand. Deze stad had in 2022 in totaal 11,15 miljoen bezoekers en is een stad vol contrasten. Zo heb je er glinsterende tempels tot kleurrijke markten en heel veel bijzondere straatjes.

meest bezochte steden in 2022

Londen

Op de vijfde plaats staat de Britse hoofdstad Londen. Deze wereldstad mocht in 2022 maar liefst 11,2 miljoen toeristen verwelkomen. Mocht je een mannenweekend dicht bij huis willen plannen, dan is Londen een fantastische stad om te overwegen. Zo zijn er enorm veel bezienswaardigheden, zoals de Big Ben, London Eye, Buckingham Palace en de Tower Bridge. Daarnaast zijn er ook genoeg pubs waar je gezellig kunt borrelen en voetbalstadions voor absolute top wedstrijden mee te maken. Dat klinkt niet verkeerd en al helemaal niet voor slechts €91,- retour!