Een vrijstaande woning in de VS voor $ 399.000

Een bedrag van net geen vier ton voor een vrijstaande woning is voor Nederlandse begrippen een koopje. Als je weet dat de woning heerlijk afgelegen is gesitueerd zonder buren in de nabijheid, dan is die vier ton opeens een vriendenprijs. Dit pareltje staat dan ook niet in Nederland, maar op een onbewoond eiland voor de kust van Wohoa Bay in Maine in de VS. Goed het is met slechts 1 slaapkamer wellicht niet de ruime woning die je zoekt, maar het uitzicht over de Atlantische Oceaan maakt veel goed.

De woning is in feite het enige bewoonbare gebouw op Duck Ledges Island en volgens de verkopende makelaar ‘is er geen betere plek om je vrije tijd door te brengen dan hier’. Om zelfs de grootste twijfelaar over te halen, vermeldt de verkoopbrochure ook dat je als toekomstige bewoner je geen moment hoeft te vervelen. Het eiland is namelijk rijkelijk voorzien van zeehonden zodat je heel de dag door kan genieten van hun capriolen. Nog een ander belangrijk voordeel: op het eiland heb je de beschikking over een goede wifi-verbinding zodat je niet volledig aan jezelf bent overgeleverd. Daar staat natuurlijk wel tegenover dat het wat lastiger is om een maaltijdbox geleverd te krijgen.

woning afgelegen eiland privé

Mocht je overigens besluiten om de woning te kopen, houd er dan wel rekening mee dat het begrip ‘comfort’ hier net iets anders betekent. Geen luxe restaurant of bioscopen, maar wel voldoende aanlegplaatsen zodat je met de boot erop uit kan trekken. Op die manier zijn de plaatsen Jonesport en Addison goed bereikbaar. Kortom, heb je niks met mensen, dan is dit wellicht de ideale gelegenheid om optimaal te genieten van de rust en de natuur.

Renoveren is een must

Afgezien van de perfecte ligging en ideale omgeving zijn er ook wat nadelen te noemen. Zo woon je in feite op een afgelegen privé-eiland en zijn de sanitaire voorziening, laten we het zo zeggen, enigszins gedateerd. Even een douche nemen na het ontwaken is er dus niet bij, dat doe je gewoon in het water van de oceaan. We kunnen je in ieder geval vertellen dat zoiets niet echt aan te raden is als je liever stromend warm water tot je beschikking hebt.

Nog een klein puntje: heb je niks met dieren, dan is dit wellicht een minder voor de hand liggende optie. De zeehonden, de zeevogels, de adelaars en de geluiden die ze maken zijn altijd hoorbaar. Bomen zijn er ook niet, kortom, het is eigenlijk best kaal. Weet dus waar je aan begint. Zie hieronder meer foto’s:

huisje met eiland te koop

eenzaam huis