Medal of Honor, een zeer indrukwekkende documentairereeks

HetĀ 8-delige reeks is het meesterwerk van Robert Zemeckis, die een Academy Award heeft gewonnen voor uitvoerend producent en James Mol, Academy Award winnende regisseur. In de reeks worden verhalen geportretteerd over persoonlijke opofferingen en de geleden strijd die resulteerden in de Medal of Honor. De hoogste Amerikaanse militaire onderscheiding die er bestaat. De onderscheiding staat voor opvallend moedig en ondernemingsgezind. Gevaar voor eigen leven en daadkracht boven wat de dienst vereist.

Medal of Honor Netflix MAN MAN

In elke aflevering staat een andere militair centraal die de onderscheiding in ontvangst heeft mogen nemen. Hier komen ze zelf aan het woord en vertellen ze wat ze hebben gedaan. De reeks bevat beelden uit het archief maar Netflix heeft de belangrijke momenten ook verfilmd om de verhalen van de militairen te ondersteunen. De trailer belooft veel goeds, wij zijn dan ook zeer benieuwd naar de daadwerkelijke documentairereeks.

Is 9 november nog te ver weg voor je gevoel maar ben je een groot liefhebber van documentaires of films gebaseerd op waargebeurde verhalen en oorlog? Dan mag je de onlangs verschenen film Operation Finale zeker niet missen.