Architect van de Holocaust

De film, die op 3 oktober in premiére gaat, speelt zich af in de jaren na de Tweede Wereldoorlog. Adolf Eichmann was verantwoordelijk voor de gaskamers die hij liet bouwen en voor het opzetten van de transporten naar de vernietigingskampen. Eichmann werd in zijn jeugd vaak voor Jood uitgemaakt en in de jaren dertig ontwikkelde hij een plan om Joden te transporteren naar Palestina. Dit laatste plan werd niet uitgevoerd, hij kreeg namelijk een cruciale functie binnen de SS.

Netflix: Operation Finale MAN MAN

De jacht op Eichmann

Eichmann vluchtte na de Tweede Wereldoorlog naar Argentinië waar hij jarenlang onvindbaar was. De Mossad, de Israëlische geheimendienst, slaagde erin om Eichmann in 1960 te vinden in Buenos Aires. Operation Finale laat de missie van de Mossad zien om hem te ontvoeren en terecht te kunnen laten staan in Israël. Daarvoor moest Eichmann wel levend gevangen genomen worden. Peter Malkin speelde een grote rol in de missie, maar niemand heeft dat ooit geweten. Totdat hij op het sterfbed van zijn moeder vertelde dat hij degene was verantwoordelijk was voor de terechtstelling van Eichmann. Malkin ging hierdoor de boeken in als grootste geheime agent van de eeuw.

Topcast van Operation Finale

De cast van de film is niet mis. De twee hoofdrollen zullen gespeeld worden Oscar Isaac, Golden Glove-winnaar, bekend van Star Wars: The Last Jedi en Ex Machina. En Oscarwinnaar Ben Kingsley, bekend van Schindler’s List en Gandhi. Adolf Eichmann, de oorlogsmisdadiger wordt gespeeld door Kingsley. Isaac speelt de rol van Peter Malkin, een lid van de Israëlische geheime dienst.