Wat is een Medal of Honor?

Sinds 1861 wordt deze onderscheiding toegekend aan uitzonderlijke helden. In totaal hebben slechts zo’n 3500 Amerikaanse militairen de Medal of Honor gekregen. En dat is nogal wat, het is een hoge militaire onderscheiding die je niet zomaar krijgt opgespeld. Voor het krijgen van deze medaille moet je echt iets uitzonderlijks hebben gedaan, meestal met gevaar voor eigen leven. Deze docu vertelt de waargebeurde verhalen van deze militairen.

Acht militairen uit acht oorlogen worden onder de loep genomen. Zo volgen we het verhaal van Edward Carter uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens WOII probeerden acht Duitse soldaten een gewonde Carter gevangen te zetten. Maar dit lukte niet, zo bracht hij er zes om het leven en zette hij de andere twee soldaten vast als krijgsgevangenen. Zo kon hij wonder boven wonder ontsnappen.

Wat kunnen we verwachten van de documentaire zelf?

In de documentaire komen de militairen zelf aan het woord en vertellen ze wat ze hebben gedaan. De reeks bevat beelden uit het archief, gemengd met verfilmde beelden van Netflix om zo de verhalen van de militairen te ondersteunen én omdat niet alles vastgelegd is natuurlijk.

Elke aflevering staat weer een andere held centraal. De militairen vertellen over hoe ze gehandeld hebben, ook collega’s en familieleden van de militairen komen aan het woord. Bekijk hier alvast de trailer:

Reacties van Netflix-kijkers op de serie

Op Netflix zijn alle acht de afleveringen van de serie Medal of Honor zien. Hoe denken de kenners erover? IMDb geeft Medal of Honor een meer dan prima cijfer, namelijk een 8,3 van de 10 sterren. Ook op X (voorheen Twitter) zijn kijkers meer dan lovend over de documentaire.