McLaren nu ook op de elektrische fiets

Ook McLaren betreedt de markt van de elektrische fietsen en dat blijft niet onopgemerkt. Het merk zet een reeks gelimiteerde editie fietsen te koop. De vier opties zijn allemaal voorzien van een koolstofvezelstructuur waardoor de fietsen zeer licht in gewicht zijn en zeer wendbaar.

De kwaliteit die we in de auto’s van McLaren tegenkomen zien we ook terug in de fietsen van het Britse merk. McLaren zelf spreekt van een hyper e-bike die alle andere elektrische fietsen op de markt overtreft. Het merk is dus erg zeker van z’n gloednieuwe ontwikkeling. Dit komt door de perfectie van drie verschillende elementen die van groot belang zijn volgens McLaren. De drie elementen zijn: prestatie, technologie en design.

Keuze tussen de Extreme-serie en Sport-serie

Binnen het assortiment e-bikes biedt McLaren vier aparte opties aan. Zo is er keuze uit de Extreme 600, Extreme 250, Sport 600 en Sport 250. De Extreme-serie is meer geschikt voor wat langere ritten, terwijl de Sport-editie beter past bij ritten over onverharde crosspaden. De fietsen uit beide series zijn voorzien van een hypermodern digitaal display zoals we die ook in de auto’s van McLaren tegenkomen. Hier kan werkelijk alles op worden afgelezen en ingesteld.

Ook biedt deze technologie drie verschillende standen die passen bij een bepaalde situatie. Zo is er de ECO-modus om energiebesparing van de accu in te zetten tijdens lange ritten. Met de Trail-modus kunnen het vermogen en de efficiƫnte naar keuze worden ingesteld. De modus Sport kan worden ingezet om het vermogen van de fiets te verhogen tijdens veeleisende ritten. Tot slot kan er voor de Race-modus worden geselecteerd waarmee de bestuurder kiest voor het maximale vermogen. Uiteraard is het ook mogelijk om zonder enige ondersteuning te fietsen.

Hoge kwaliteit, hoge vraagprijs

Alle McLaren e-bikes zijn voorzien van hoogwaardige Pirelli-banden. Dit is het grootste merk ter wereld als het aankomt op banden. Velen zullen het merk kennen van de banden die worden gebruikt tijdens de Formule-1. Door het gebruik van dit soort exclusieve materialen worden deze elektrische fietsen niet goedkoper. Ook is het, los van de flinke prijs, niet gemakkelijk om een van deze e-bikes van McLaren op de kop te tikken. Momenteel is het enkel mogelijk om de fietsen op bestelling te laten maken. Hier heeft de Britse fabrikant zo’n negentig dagen voor nodig en vraagt uiteraard een aardig bedrag per fiets. De fietsen uit de Extreme-serie kosten per stuk zo’n 11.150 euro en de Sport-serie moet per fiets circa 8.500 euro gaan kosten. Zo beschikken de fietsen over de kwaliteit die we van McLaren verwachtten, maar ook over de torenhoge prijs die we met het merk associĆ«ren.