Iedereen heeft het weleens meegemaakt: je bent aan het koken, let even niet op en opeens is je eten zwartgeblakerd. Auch! Bij McDonald’s en McDelivery melden zich geregeld hongerige klanten die zichzelf na een mislukte maaltijd willen troosten met een hamburger, frietje of salade. Zo ontstond het idee voor een apparaat dat detecteert of je eten aanbrandt en direct McDelivery inschakelt. Instant geluk na domme pech dus. 

Hoe werkt de McDelivery Detector?

De McDelivery Detector werkt als volgt: de eigenaar stelt van tevoren zijn favoriete eten van McDonald’s in. Wanneer het apparaat de rook van aangebrand eten bespeurt, krijgt de eigenaar een sms’je met de vraag of hij McDelivery wil ontvangen. Dit wordt vervolgens binnen minuten thuisbezorgd.

Uit onderzoek van het Voedingscentrum blijkt dat zo’n driekwart van de Nederlanders wel eens een maaltijd verpest. Aangebrand eten kan dus de beste koks overkomen, maar waarschijnlijk komt het nét iets vaker voor bij chefs die niet zo handig zijn met een pan. Daarom verloot McDonald’s een beperkt aantal McDelivery Detectors aan de mensen die hem het meest nodig hebben. Via de McDonald’s App kan iedereen zijn ergste kookblunder insturen en de grootste keukenklungels krijgen er vervolgens een thuisgestuurd. Deze exclusieve gadget is alleen beschikbaar voor prijswinnaars en is geen vervanging voor een officiële rookmelder. Daarom wordt met iedere McDelivery Detector ook een reguliere rookmelder meegestuurd.

De McDelivery Detector is beperkt te winnen via de McDonald’s App. De actie start vandaag en loopt tot 2 mei.