De man van 99 problems en een zekere Beyoncé, Jay-Z, komt niets tekort. De rapper-entrepreneur doet het zelfs zó ongelooflijk goed dat hij volgens Forbes inmiddels 1,3 miljard dollar waard is. Voor een zéér exclusief horloge van Cartier draait Jay-Z zijn hand figuurlijk niet eens meer om. Zelfs als dit klokwerk gemakkelijk meer kost dan de gemiddelde luxe auto. 

 

Jay-Z scoort zeer zeldzaam Cartier horloge

Jay-Z is namelijk de trotse eigenaar van een zeldzaam Cartier Mechanical Legends Crash ‘Skeleton’ horloge. De bekende Franse juwelier Cartier pimpt het Crash-horloge naar een heel nieuw level: 18k roze goud siert het klokhuis. Het horloge kent een exclusieve oplage, in 2015 werden twee versies uitgebracht (platinum en roze goud) – beide kenden een oplage van enkel 67 exemplaren.

De retail prijs van de  Cartier Crash ‘Skeleton’ destijds bedroeg 78,500.00 dollar. Het exemplaar is vanwege de beperkte oplage lastig tweedehands te vinden. Waar het Cartier-horloge nog wel te koop staat, wordt een prijs vermeld van 110,000.00 dollar. 

Het mechanische horloge heeft een armband van alligatorleer, is waterdicht tot een diepte van 30 meter en werkt ongeveer drie dagen zelfstandig door. De unieke vorm is voorzien van het Cartier-logo en huist Romeinse cijfers waardoor de binnenkant van het klokwerk zichtbaar is.

Geïnspireerd door één van de bekendste surrealistische werken?

Het horloge van Cartier doet denken aan het bekende werk van Salvador Dalí: “The Persistence of Memory”. Het surrealistische schilderij uit 1931 staat bekend om de vervormde – alsof het door de tijd des tands is gesmolten – klokwerk. Het opvallende schilderwerk zou zijn geïnspireerd door de surrealistische indruk die Dalí kreeg van Camembert Kaas die in de zon smolt.