Mayans M.C. is een spin-off van Sons of Anarchy

Een kleine opfrisser voor degenen die Sons of Anarchy niet hebben gekeken: de serie draait om hoofdpersoon Jax Teller. Zijn overleden vader was één van de oprichters van de motorclub SAMCRO. Jax vindt oude dagboeken van zijn vader waarin hij vertelt over zijn visie voor de club en besluit de dromen van zijn vader te doen uitkomen. In de serie krijgt de bende te maken met de politie en een onderlinge machtsstrijd, maar ook met rivaliserende motorclubs. Zo’n motorclub is de Mayans M.C.

Mayans M.C

De verhaallijn van Mayans M.C.

In Mayans M.C. ligt de focus op EZ (echte naam Ezekiel). Wanneer zijn moeder wordt vermoord, probeert hij zelf de moord op te lossen. Zijn onderzoek zorgt er echter voor dat hij diep in de problemen en later zelfs in de gevangenis belandt. Nadat hij weer wordt ontslagen uit die gevangenis, wordt EZ lid van de motorclub. Zijn broer Angel was daar ook al lid van. Toch moet hij zichzelf eerst bewijzen. Al gauw krijgt de bende het aan de stok met andere rivalen. De serie speelt zich af aan de grens tussen Amerika en Mexico. De grote drugshandel die rond deze grens plaatsvindt, zie je dus ook veel terug in de serie.

Releasedatum van seizoen 3

Inmiddels zijn er al twee seizoenen van de serie verschenen, waarvan seizoen 2 in september 2019 werd uitgebracht. Vervolgens was het lang stil rondom Mayans M.C., tot nu.

Vanaf 16 maart is namelijk seizoen 3 van de show te zien. Waar de eerste twee delen allebei 10 afleveringen hadden, zullen fans het ditmaal met 8 afleveringen moeten doen. De serie heeft een IMDb-score van een 7.6. Wat dat betreft kunnen we dus veel verwachten van de nieuwe afleveringen.