De geruchten over een overstap

De geruchten gingen al lange tijd de ronde omtrent een eventuele overstap. Aangezien het contract van de 22-jarige coureur eind dit jaar afliep, zou hij eenvoudig een overstap kunnen maken naar een ander team. Hierin was vooral de start van aankomend seizoen belangrijk voor Max. Mocht blijken dat Red Bull Racing geen kans zou maken op een eventuele wereldtitel, dan zou Max Verstappen ervoor kunnen kiezen om het team te verlaten en zich aan te sluiten bij een team dat wel om de wereldtitel zou kunnen strijden.

Maar nu is het dan toch echt officieel: Max Verstappen blijft bij zijn huidige team. Hij plaatste zelf een bericht op Twitter met de volgende tekst:

Max is enthousiast en verlengt tot en met 2023

“Ik ben ontzettend blij om mijn overeenkomst met Red Bull Racing te hebben verlengd”, vertelt Max Verstappen.”Red Bull had het geloof in mij om me de kans te geven om in de Formule 1 te debuteren, waar ik altijd dankbaar voor ben geweest. Gedurende de jaren ben ik alleen maar meer verweven gegroeid met het team en behalve ieders passie en de prestaties op de baan, is het ook erg genieten om met zo’n geweldige groep mensen samen te werken. Met Honda aan boord en de progressie die we de laatste twaalf maanden geboekt hebben, ben ik alleen maar gemotiveerder en geeft dat mij het vertrouwen dat we samen kunnen winnen. Ik waardeer hoe Red Bull en Honda samenwerken en van alle kanten zet iedereen zich maximaal in om succes te behalen. Ik wil met Red Bull winnen en ons doel is natuurlijk om samen voor het wereldkampioenschap te kunnen strijden.”

Waarom verlengt Max Verstappen bij Red Bull Racing?

Hoe je het ook wendt of keert, Max is hét uithangbord van Red Bull Racing. Ook zijn contract heeft een flinke upgrade gekregen, wat natuurlijk lekker voor de portemonnee is. Echter lijkt het financiële aspect niet doorslaggevend te zijn geweest in zijn keuze voor Red Bull. Max zit goed in zijn vel en voelt zich vertrouwd bij Red Bull.

Het zou een flinke gok zijn om na dit seizoen over te stappen naar een ander team. In 2021 gaat er namelijk veel veranderen aan de (technische) regels in de Formule 1 en moet nog blijken welk team hier het beste mee om zal gaan. Bovendien zal Leclerc tot het einde van 2024 actief zijn bij Ferrari, wat het voor Max minder interessant maakt. Alleen een stap naar Mercedes zou een optie zijn, maar ook bij hen zijn veel vraagtekens aanwezig. Deze slaan vooral op de toekomst van Mercedes als fabrieksteam en de onuitwisbare kampioen die Lewis Hamilton heet.