Voorafgaand aan de boycot van Max Verstappen

Na de Grand Prix van Austin (terug op 23 oktober) zei Kravitz dat Max Verstappen in 2021 Hamilton ‘beroofd’ zou hebben van zijn achtste wereldtitel. Daarmee verwijst hij natuurlijk naar het spannende einde van het Formule 1 seizoen van vorig jaar in Abu Dhabi. Want hier nam de wedstrijdleiding een opvallende beslissing en dat was het eindigen van een Safety Car, waarmee er maar één raceronde overbleef voor Verstappen en Hamilton om te beslissen wie de titel zou pakken. Hierdoor was het auto naast auto tot de laatste paar seconde van de race, met als eindresultaat dat Verstappen op nieuwere banden Hamilton wist in te halen en zo zijn eerste wereldtitel pakte. Een historisch moment in de Nederlandse sportgeschiedenis.

 

Red Bull Racing vs. Sky Sports

Dit zou niet de eerste keer geweest zijn dat de populaire pitreporter Ted Kravit uitspraken gedaan zou hebben over het ‘beroven’ van Hamilton zijn achtste wereldtitel. Het zou over het afgelopen raceseizoen al drie keer gebeurd zijn. Toch ging er deze keer een ander gesprek voorafgaand. Kravit vertelde namelijk dat het ‘netjes’ geweest zou zijn van Verstappen, als hij Hamilton liet winnen tijdens de race van Austin. Dat zou dan namelijk de eerste overwinning voor Lewis dit raceseizoen geweest zijn. Dit was de druppel voor Max Verstappen.

Max Verstappen kiest voor actie

Hij besloot samen met zijn team, onder wie dus ook teambaas Christian Horner, een boycot te gaan doen. Normaal gesproken zouden zij uitgebreid de tijd nemen voor het Britse Sky, maar tijdens de race in Mexico besloten ze de zender en ook de buitenlandse ‘filialen’ over te slaan. Voor hoelang dit geldt, is niet bekend. Het team probeert een duidelijke statement te maken over wat er wel en niet kan tijdens interviews. Wel is er bekend dat in het aankomende raceweekend van Brazilië, er een gesprek gepland staat tussen Red Bull Racing teambaas Christian Horner en de Sky Sports interviewer Ted Kravitz.

Hieronder het korte interview waarin Verstappen aangaf waarom bij deze beslissing nam: