De Nederlandse coureur maakt financiële (Ver)stappen

Tijdens het raceseizoen van 2021 was het nek aan nek tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Dit spektakel herinnert iedereen zich nog wel. Max passeerde de zevenvoudige wereldkampioen net voor het einde van de laatste ronde in Abu Dhabi. Dat was de eerste wereldtitel voor Max Verstappen. Dit jaar pakte Verstappen niet alleen zijn tweede wereldtitel, hij overtreft ook de Mercedes-coureur in de welbekende financiële race.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Max Verstappen (@maxverstappen1)

Verstappen verdient volgens Forbes meer dan Hamilton in 2022

Volgens de schattingen van Forbes is Max Verstappen de best betaalde Formule 1-coureur van 2022. We hebben het over een totaal van zo’n $ 60 miljoen. Dat bedrag bestaat uit salarissen en bonussen bij elkaar. Lewis Hamilton is al sinds 2013 de best verdiende Formule 1-coureur in de lijst, maar zakt dus nu eindelijk na een slechter seizoen terug naar de tweede plaats. Zijn salaris en bonussen worden geschat op een (nog steeds) dikke $ 55 miljoen.

De overige coureurs zouden volgens Forbes ook zeker niet mogen klagen. Fernando Alonso zou namelijk dit jaar op de $ 30 miljoen zitten, gevolgd door de teamgenoot van Verstappen, Sergio Pérez met $ 26 miljoen en Ferrari’s Charles Leclerc met $ 23 miljoen. Ook wel interessant om te weten; totaal verzamelden de tien best betaalde Formule 1-coureurs een geschat bedrag van $ 264 miljoen in 2022. Dat is 25 procent meer dan het seizoen 2021.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Zal het salaris van Max Verstappen blijven groeien?

Toch zijn er genoeg redenen om te geloven dat de salarissen van Formule 1-coureurs zal blijven groeien. Het nieuwe budgetlimiet, dat vorig jaar geïntroduceerd is in de sport, zorgt ervoor dat de teams hun kosten flink naar beneden moeten gooien. Teams zoals Red Bull Racing, Ferrari en Mercedes konden daarvoor gemakkelijk $ 300 tot $ 400 miljoen ongecontroleerd uitgeven. Nu is dit terug geschroefd naar $ 135 miljoen. Maar de ‘beloningen’ voor de coureurs vallen niet onder deze regel. Teambazen kunnen geld blijven gooien naar hun top drivers. ‘Insiders’ in de racewereld voorspellen nu al dat de coureurs de komende jaren nog meer gaan verdienen door het budgetlimiet. Lekker!