Max Verstappen bereidt zich voor in Monaco

Wat voor de één een vakantiekiekje is, mag voor den Max Verstappen dan wel vaste kost zijn. Maar wie zou nou geen enthousiast sprintje trekken bij het zien van zo een jaloersmakende jogroute met een paradijselijk aanzicht?

Het enthousiaste sprongetje in de tweede shot mag dan ook niet ontbreken tijdens de jaloersmakende route, die Verstappen samen met zijn trainer jogt. En eerlijk, de omgeving van Monaco – al zou je dit dagelijks zien, je zou jezelf toch nog regelmatig knijpen? Even checken of je droomt en zo! Max geniet er in ieder geval echt van, zoals het hoort.

Zijn trainingsschema bestaat uit meer dan joggen

De kersverse titelverdediger gaat logischerwijs voor de best mogelijke fysieke conditie. Al speelt zijn lengte en gewicht daarbij evengoed een rol – het moet nog wel passen in de auto.

Hoe dan ook: de F1-coureur van nu is topfit, zoals een professioneel atleet dat is. In de praktijk betekent het bijna dagelijks uren trainen, in het geval van een F1-coureur: de nekspieren extra aandacht schenken, maar ook de bovenarmen dus.

Met nog een paar weken tot de wintertests, waarbij de coureurs lange dagen in de auto maken, is zulke inspanning dagelijkse kost voor Verstappen en zijn concullega’s. No pain, no gain, zullen wij maar zeggen!