De Britse James Argent gooit het roer om

Mocht je totaal niet weten wie James is, even een korte introductie: van 2010 tot 2018 zagen we Argent in de ITV reality-serie The Only Way Is Essex. Dat is niet zijn enige wapenfeit, in 2013 was James Argent ook te zien in de Channel 5 reality-serie Celebrity Super Spa. Ondanks het succes van The Only Way Is Essex werd zijn contract niet verlengd. Dat had overigens alles te maken met zijn eigen verslavingsproblematiek. Zo was hij in Augustus 2014 even onvindbaar en werd hij in dat jaar ook geschorst bij The Only Way Is Essex nadat zijn drugstest geen bevredigend resultaat opleverde. Niet veel later ging hij naar een ontwenningskliniek en in 2015 werd hij weer in genade aangenomen.

 

Na het overwinnen van zijn drugsverslaving was er een nieuwe James Argent opgestaan, maar het volgende gevecht diende zich al aan: de strijd tegen de kilo’s. Dit bleek lastiger, maar dankzij een maagverkleining bleek het mogelijk om een flinke stap voorwaarts te zetten. De ster van The Only Way Is Essex gaf toe dat zijn gezondheid ernstig te wensen overliet en hij wilde in het nieuwe jaar een frisse start maken. Aan de foto’s te zien is dat behoorlijk goed gelukt.

Op Instagram schreef de acteur dat hij behoorlijk depressief was. Volgens zijn artsen was hij roofbouw aan het plegen op zijn lichaam. De enige oplossing was een maagverkleining. Zo zou het niet langer mogelijk zou zijn om extreme hoeveelheden voedsel naar binnen te werken. Een maagverkleining is slechts een stap, om echt gewicht te verliezen moet er meer gebeuren. Dat betekent dus het volgen van een aangepast dieet en veel sporten. “Sinds mijn operatie heb ik het advies van de artsen van Transform Hospital Group opgevolgd en heb ik me aan een gezond dieet gehouden. Dat betekende dus gewoon kleine hoeveelheden eten en veel trainen in de sportschool om mijn lichaam sterker te maken”. Dat laatste is aardig gelukt gezien de nieuwe foto’s die hij op zijn Instagram-pagina plaatste.