Addison Rae is miljonair dankzij social media

Addison Rae is in ieder geval een van de meest beroemde mensen op onder andere TikTok. Het zou net iets te veel van het goede zijn om te stellen dat ze eigenhandig het medium groot heeft gemaakt, maar veel scheelt het niet. Ze is in ieder geval de op twee na meest gevolgde TikTok’er (na Charli D’Amelio en Khaby Lame). Het grote verschil met de meeste mensen op TikTok is dat Rae haar bekendheid heeft gebruikt om ook in de mainstream media een plek te veroveren. Zo bracht ze al haar eigen muziek uit, verscheen ze in “Keeping Up With The Kardashians” en speelde ze in de Netflix remake van “She’s All That.”

Haar bekendheid is haar echter niet aan komen waaien. Ook al heeft ze ruim 86 miljoen volgers, ze heeft er wel wat voor moeten doen. Zo begon ze in de zomer van 2019 met het uploaden van eenvoudige filmpjes die blijkbaar goed aansloegen en vanuit daar is het balletje gaan rollen. In feite begon het pas echt goed te gaan nadat TikTok in augustus 2018 fuseerde met de populaire app Musical.ly. Toen verschenen er veel  dansvideo’s, lipsynchronisaties, trends en komische sketches van haar waardoor haar fanbase groeide naar 1 miljoen volgers in oktober 2019.

Ze gebruikt Instagram en TikTok als verdienmodel

Eind november 2019 besloot ze te stoppen met haar opleiding aan de Louisiana State University om zich fulltime te richten op het creëren van content. Inmiddels was ook lid geworden van het Hype House-collectief, een groep influencers met onder andere Thomas Petrou, Chase Hudson en Avani Gregg. Charli en Dixie D’Amelio. Dat resulteerde in een nog grotere populariteit waardoor er meer deuren voor haar open gingen.

Zo begon ze in 2020 met haar eigen kleding- en merchandisecollectie. Ze lanceerde niet alleen iamkoko.la en Fanjoy. Rae, maar ook een Spotify-podcast samen met haar moeder, Sherri Nicole. Kortom, al dit soort activiteiten zorgden voor nog meer bekendheid. Zo wist Forbes te melden dat Rae hoog staat in de lijst met de best verdienende influencers op TikTok. Haar jaarlijkse inkomen wordt geschat op zo’n 200.000 dollar en haar totale vermogen zou zo’n 7 miljoen dollar bedragen. Da’s dus een serieuze snabbel geworden.

Naast haar zakelijke activiteiten is Addison Rae niet weg te slaan van de secoal media kanalen. Naast TikTok is ze ook lekker actief op Instagram en kunnen we dus gewoon genieten van haar prachtige vormen. We vermoeden dan ook dat het nog wel even zal duren voor ze ermee stopt. Zeg nou zelf, als je in een paar jaar zo’n 7 miljoen dollar bij elkaar weet te harken, dan heb je een interessante carrière voor de boeg. Overigens verdient ze niet alleen met het posten van video’s op TikTok, Met 40.2 miljoen volgers op Instagram kan ze ook via dat platform een aardig bedrag verdienen. Voorlopig zal haar inkomen dus nog wel even blijven stijgen.

De onderstaande beelden laten zien waarom Addison Rae zo populair is op Instagram en TikTok:

@addisonre♬ bills – –