2024 is een succesvol jaar voor Max Verstappen

Verstappen is een fenomeen in de autosport. Na op jonge leeftijd al grote stappen te hebben gemaakt in de Formule 1, werd hij in 2021 voor het eerst wereldkampioen. Dit gebeurde tijdens een sensationele race op het circuit in Abu Dhabi. Hier was Verstappen hevig in strijd met Lewis Hamilton, z’n concurrent van Mercedes. Door een formidabele inhaalactie in de laatste ronde van deze race wist Max de wereldtitel te bemachtigen en bovendien een grote stap te maken naar het grote geld in de autosport. De twee daaropvolgende jaren wist Verstappen met grote marge te winnen van de grote concurrenten en werd hij met het team van Red Bull Racing wederom wereldkampioen.

Ook voor 2024 ziet het er allemaal zonnig uit voor de Nederlandse topcoureur. Bij het publiek is hij de favoriet en ook de techniek van de auto laat Verstappen niet in de steek. Je mag dus verwachten dat hier een aardig loonstrookje tegenover staat en dat blijkt ook zo te zijn. Met een jaarsalaris van circa 75 miljoen euro staat Max Verstappen op de zeventiende plek van de top 20 lijst best betaalde atleten. Dat is 6.250.000 euro per maand!

Flinke geldbonussen

Het grootste gedeelte van dit inkomen ontvangt Verstappen vanuit bonussen. Dat weet ook z’n concurrent Lewis Hamilton. De Brit is na Verstappen de best verdienende autocoureur. Met zijn salaris van jaarlijks 52,5 miljoen euro, weet Hamilton de 21e plek te bemachtigen en valt dus buiten de top 20. De tegenvallende prestaties van het raceteam van Mercedes hebben er vooral voor gezorgd dat Lewis de laatste jaren minder geld heeft gekregen dan Max. De overstap die de Britse coureur recentelijk maakte naar het team van Ferrari is echter gepaard gegaan met een flinke geldbonus. Naar verwachting zullen beide racers in de toekomst nóg meer verdienen dan ze nu al doen.

De best betaalde atleten ter wereld

Verder wordt de lijst vooral gedomineerd door voetballers, basketballers en golfers. Op de eerste plaats verdienen we de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo. Met z’n contract bij de voetbalclub Al-Nassr ontvangt Ronaldo op jaarbasis maar liefst 240 miljoen euro. Op de tweede plaats vinden we een golfer en nee, het gaat niet om Tiger Woods. De Spaanse Jon Rahm-Rodriguez golft ieder jaar zo’n 200 miljoen euro bij elkaar. Verstappen staat dus voorlopig niet in de top 3, maar wie weet is hij in de toekomst wel de eerste Nederlandse topsporter die dat voor elkaar krijgt!