Matt en Lisa bouwen een van de mooiste Tiny Houses

Lisa Tranter en Matt Hobbs besloten samen een duurzamere, onafhankelijkere levensstijl op te bouwen en dat inspireerde hen dan ook om een Tiny House te bouwen in het spectaculaire landschap van de Blue Mountains, ten westen van Sydney in Australië. Het huisje heeft een woonoppervlakte van slechts 22 vierkante meter en bestaat uit opvallende zwarte buitenmuren, een groot terras met een luifel, een complete keuken en een woonruimte verdeeld over twee verdiepingen. Het huisje hebben zij volledig zelf ontworpen en veel dingen zijn dan ook op maat gemaakt en is ondanks het zeer kleine formaat een absoluut woongenot.

 

Zij lopen regelmatig tegen problemen aan

Ondanks dat een Tiny House natuurlijk super leuk is, loopt het stel ook wel eens tegen de nodige problemen aan. Zo lopen ze elkaar regelmatig in de weg tijdens het koken. Moeten ze net iets vaker opruimen omdat het al snel een bende wordt en maken zij regelmatig gebruik van een koptelefoon met ruisonderdrukking, omdat de kamers in de Tiny House open zijn en je niet zomaar een deur kunt sluiten als je geconcentreerd aan het werk wil gaan.

Matt en Lisa hebben aardig op de kosten bespaard

Een Tiny House kan al snel oplopen op het gebied van kosten, maar Matt en Lisa hebben aardig op de kosten bespaard tijdens de bouw van hun Tiny House. Zo gaf het stel ongeveer 62.000 dollar uit aan de bouw van hun kleine huisje, maar dit heeft er echt mee te maken dat zij heel veel zelf hebben gedaan en veel hulp van vrienden kregen. Anders waren de kosten hoogstwaarschijnlijk opgelopen tot 90.000 dollar. Tot slot heeft het stel ook aardig geïnvesteerd in de isolatie van het huis en energie- en waterbesparende apparaten. Hierdoor betalen zij 230 dollar per kwartaal aan de elektriciteitsrekening en gaven zij ongeveer  97 dollar per kwartaal uit aan water. En dat valt reuze mee

Hieronder zijn een aantal prachtige foto’s te zien van het Tiny House:

mooi tiny house

mooi tiny house