Onlangs deed Metro een klein onderzoek naar dit fenomeen. Hiervoor interviewde zij een aantal experts met de vraag of masturbeer-pauzes goed voor de productiviteit zouden zijn.

Mark Sergeant, hoofddocent psychologie, vertelde Metro dat het zeer effectief zou zijn aangezien het een goede manier is om spanning en stress te verhelpen. Hij voegde daaraan toe dat het een bruikbare manier van zelfmotivatie is. Een zogenoemde beloning om naar toe werken. Psycholoog en life coach, Dr Cliff Arnal, was het hier roerend mee eens. Ook zei hij dat het meer focus en minder agressie op zou leveren. Én dat er meer gelachen zou worden.

Masturberen Productiviteit MAN MAN

Echter, zit er wel een ‘maartje’ aan deze kwestie. Het inplannen van een masturbatie-pauze zou namelijk ook negatief kunnen uitpakken. Wanneer het niet lukt om de daadwerkelijke daad binnen de tijd te verrichten, zou dit een hoop frustratie met zich meebrengen. Bovendien kunnen er ongemakkelijke situaties ontstaan op het moment dat je aan die éne collega denkt wanneer jij aan het doe-het-zelven bent terwijl zij nog geen 10 meter van je verwijderd is. Want zeg nou eerlijk iedereen heeft een kantoorcrush. Daarnaast zijn er genoeg mensen die masturberen als een taboe zien en dit dan ook absoluut niet willen op de werkvloer.

Kortom: ja het is een goede manier om de productiviteit te verhogen, maar weegt de verhoogde productiviteit op tegen ongemakkelijke situaties? Of de masturbeer-pauze in de toekomst er ook echt gaat komen is dus nog maar de vraag.