Hilarische momenten van Martien Meiland op tv

We hebben de meest absurde fragmenten voor je verzameld. Geniet even lekker van de mooiste taferelen van de enige echte Martien Meiland uit ‘Chateau Meiland’.

1. Wijnen, wijnen

Als eerste kan natuurlijk zijn meest beroemde uitspraak “wijnen, wijnen” niet ontbreken. Misschien wel de grootste passie uit het leven Martien is namelijk een heerlijk wijntje drinken. Vlak voor hij gaat borrelen kondigt hij dat gillend van vreugde aan met zijn catchphrase.

 

2. Hoofd stoten tegen de schouw

Dat hij niet alleen aan de wijn gaat, maar soms ook een harde werker kan zijn blijkt wel uit het volgende fragment. In zijn werklustigheid stoot de arme Martien zelfs zijn hoofd tegen de schouw.

 

3. Ruzie met Erica

Als Erica op eigen houtje een muurtje begint te slopen dan wordt het Martien allemaal een beetje teveel. Hij klaagt steen en been over de hardhandige werkwijze van Erica. Lag hij net lekker bij het zwembad, gaat die vervelende Erica hem lastigvallen over een muurtje?! Wat denkt ze wel niet?

 

4. Chinees bestellen

Een ‘normaal’ persoon zal binnen een minuut een bestelling kunnen plaatsen als hij wat Chinees wil, maar bij Martien gaat dat allemaal een stuk lastiger. De arme vrouw die de bestelling moet aannemen zal het gevoel hebben dat ze voor de gek gehouden werd. Martien schreeuwt erop los en het kost hem de grootste moeite om de bestelling te plaatsen.

 

5. Gordijnen ophangen

Dat er nog wel meer dingen lastig gaan met Martien Meiland blijkt wel uit het ophangen van de gordijnen. Met veel gedoe, zijn kleinkind dat het meetlint steelt en alles dat mislukt werkt hij zich weer helemaal in de nesten.