Het populaire verkoopplatform Marktplaats

De kans is behoorlijk aanwezig dat je weleens hebt gehandeld via Marktplaats. Bij het doen van een aankoop heb je dan contact met de koper, kan je enige vragen stellen en onderhandelen over de prijs. Toch voegt Marktplaats nog een extra koopfunctie toe, genaamd ‘direct kopen’. Dit zou het doen van je aankopen nog eenvoudiger moeten maken.

 

Hoe werkt de functie ‘direct kopen’?

Marktplaats voegt een ‘direct kopen’ functie toe. Wellicht ken je dit concept al. Het lijkt namelijk behoorlijk op wat het platform Vinted ook heeft. Als verkoper kan je deze verkoopfunctie aanvinken, en dan is het mogelijk hier als koper gebruik van te maken. Wanneer je als koper dan een product ziet, dan heb je de mogelijkheid om dit product, zoals de naam zegt, direct te kopen. Je kan direct een iDEAL-betaling doen, en het product is van jou. Op deze manier bespaar je ellenlange conversaties met een verkoper, en kan je het product direct bemachtigen. Ook is de concurrentie voor het kopen van dat product direct uitgesloten.

Kopersbescherming

Als koper moet je bij deze functie wel enige extra kosten betalen. Deze kopersbescherming bevat een relatief klein bedrag en beschermt je tegen mogelijke oplichtingspraktijken of defecte producten. Wanneer er dan iets niet klopt aan het product, dan is het mogelijk om contact met Marktplaats op te nemen, en je geld weer terug te ontvangen.

Het einde van onderhandelen?

De vraag is: is dit dan het einde van het klassieke onderhandelen in de chat? Het antwoord hierop is gelukkig nee. Het blijft gewoon mogelijk om via Marktplaats berichten te sturen naar de verkoper, en zo meer informatie te vergaren over het product. Bovendien kan je op deze manier ook blijven onderhandelen over de prijs van het desbetreffende product. De functie is nu nog niet beschikbaar, maar die zal hoogstwaarschijnlijk deze maand nog komen. Wij zijn in ieder geval benieuwd.

Niet ieder product op Marktplaats wordt altijd voor een geldbedrag aangeboden. Verkopers bieden ook met regelmaat hun producten gratis aan. Deze producten zijn goed gratis af te halen op Marktplaats.