Welke spullen zijn goed om gratis te krijgen via Marktplaats?

Wij Nederlanders houden van gratis, dat is algemeen bekend. Om dat in cijfers uit te drukken: in het gehele jaar 2022 werd in de zoekbalk op het platform liefst 62,7 miljoen keer het woord ‘gratis’ ingetoetst. Dat is zo’n 170.000 keer per dag. Zeker in de tijd van inflatie en daardoor in gang gezette dalende koopkracht is de zoektocht naar gratis spullen massaal groter geworden. Spullen als een bankstel, tuinmeubelen, TV of een keuken spannen qua populariteit de kroon.

Vaak worden gratis spullen niet vertrouwd, onder het mom dat er vast wel iets mis mee zal zijn. Dat is een vaak gezien argument bij bijvoorbeeld huisdieren. Maar met een beetje diepgravend onderzoek zijn de louche verkopers al gauw van de goeden te onderscheiden. Een belangrijke tip: kijk bijvoorbeeld naar hoe lang diegene actief is op het platform. Daar kun je vaak al heel veel uit afleiden.

Als we de term ‘gratis’ intoetsen, komen we naast mannen en vrouwen die zichzelf als gezelschap of als bijvoorbeeld klusjesman/vrouw aanbieden, ook heel veel handige spullen tegen. Zo vinden we veel tegels en planken, maar bijvoorbeeld ook complete meubels als kledingkasten, zitbanken en bureaus. In sommige gevallen worden er zelfs hele keukens te koop aangeboden. Wat verder opvalt is de grote aantallen katten en honden die worden aangeboden. Voor ieder wat wils dus!

Neem zelf de proef op de som en kijk of er voor jou misschien nog wat tussen zit.