Een Volkswagen uit de toekomst

We horen jullie denken ‘een Volkswagen is toch redelijk normaal?’ Bij dit model is dat alles behalve het geval. Het gaat namelijk om een Volkswagen XL1, gebouwd in 2015. Enkel bij het horen van de typenaam rinkelen bij ons alle alarmbellen. Het is namelijk niet ‘des Volkswagen’ om een auto uit te rusten met een dergelijke naam. Tenzij het iets heel bijzonders is natuurlijk.. en geloof ons: dat is het zeker.

marktplaats advertentie volkswagen xl1 auto MAN MAN

De Volkswagen XL1 werd gebouwd in 2015 en nadat dit de eerste keer was gelukt, volgden er nog 199. 200 stuks van dit futuristisch stukje design werden gebouwd, waarvan slechts 150 exemplaren voor de consument waren gereserveerd. De auto ziet er niet alleen enorm spectaculair uit, de specificaties zijn eveneens erg zeldzaam. Volgens officiële cijfers rijdt deze auto namelijk 1 op 111. Nee, dat is geen typefout.

marktplaats advertentie volkswagen xl1 auto MAN MAN

Slechts 6 stuks van de ultraschone en -zuinige Volkswagen kwamen naar Nederland

Een bolide als deze in het echt tegenkomen is al een unicum te noemen – laat staan de mogelijkheid te hebben er een te kunnen kopen. Het moge duidelijk zijn: verzamelaars zijn zeer te spreken over deze creatie, daar de waarde gigantisch is. Om dat ietwat preciezer te duiden: deze Volkswagen XL1 moet van eigenaar verwisselen voor een prijs van €111.645. Een gigantisch gedrag van supercar-proporties, maar laten we wel wezen: een bijzonder stukje automotive mag dat ook wel kosten.

marktplaats advertentie volkswagen xl1 auto MAN MAN

Het design van deze auto is regelrecht uit een Sci-Fi-film gekomen. De druppelvormige koets is aerodynamisch geoptimaliseerd en het verwijderen van de zijspiegels is misschien wel een van de meest in het oog springende details. In plaats van zijspiegels heeft Volkswagen ervoor gekozen om aan iedere zijde een naar achter gerichte camera te monteren. Op videoschermen in de vleugeldeuren kun je dan zien wat er buiten de auto gebeurt. Details die voorheen enkel op ’t witte doek te zien waren.

marktplaats advertentie volkswagen xl1 auto MAN MAN

Er is geen twijfel over mogelijk: de Volkswagen XL1 is een van de meest bijzondere Marktplaats-vondsten van dit jaar. We zijn zeer benieuwd hoe lang het duurt alvorens deze bolide een nieuwe eigenaar heeft gevonden. Dat het een collector’s item is, dat moge duidelijk zijn: met slechts 6.654 kilometer op de teller is het een waar museumstuk. Mocht je meer informatie willen, check hier de advertentie.

marktplaats advertentie volkswagen xl1 auto MAN MAN marktplaats advertentie volkswagen xl1 auto MAN MAN 7 marktplaats advertentie volkswagen xl1 auto MAN MAN 6