Mark Wahlberg komt 13 kilo aan voor filmrol

Mark Wahlberg hoort zonder twijfel thuis in het rijtje met meest succesvolle Hollywood-acteurs. Door de jaren heen speelde hij in een groot aantal vermakelijke films. Denk bijvoorbeeld aan Spenser Confidental, Ted en All The Money in the World. 

Momenteel werkt de acteur wederom mee aan een nieuwe film. In deze film speelt hij een bokser. Je vraagt je wellicht af waarom hij voor zo’n rol extra veel moet aankomen, maar dat komt doordat de bokser een carrièreswitch begaat en een priester wordt. Die transformatie van topsporter naar religieuze geestelijke zorgde voor drie weken waarin de acteur extreem veel aankwam.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Mark Wahlberg (@markwahlberg)

Zo kwam Mark Wahlberg 13 kilo aan

In drie weken 13 kilo aankomen doe je niet zomaar. Het risico is groot dat je alleen maar ongezonde voeding binnenkrijgt en zo te maken krijgt met gezondheidsklachten. In het geval van Mark Wahlberg begon hij dus ook niet alleen maar aan fastfood en ongezonde snacks. De acteur besloot hulp te vragen aan een chefkok. Deze chef, Lawrence Duncan, hielp hem om aan te komen met behulp van gezond eten. Zo wordt het latere afvallen een stuk makkelijker én het is beter voor Wahlbergs lichaam.

Van bokser naar priester

De film waar Mark Wahlberg zoveel voor moest aankomen is de film Stu. Deze film wordt momenteel gefilmd en gaat over ‘Vader’ Stuart Long, die zijn bokscarrière achter zich liet en priester werd. Hij is overigens nog niet klaar met zijn gewicht: eerder gaf hij al aan om nog negen kilo te willen aankomen voor zijn rol.

De acteur is zeker niet de enige die voor een filmrol een extreme transformatie moest ondergaan. Veel acteurs moesten voor een rol al eens heel veel afvallen of juist heel erg aankomen. Zo schreven we eerder al over de transformatie van Matthew McConaughey voor de film Dallas Buyers Club.