Mario Kart Tour op je mobiele telefoon

Ongeveer een maand geleden begon het bij velen al te kriebelen in de buik. Het was in augustus namelijk al mogelijk om je te registreren voor de smartphone game Mario Kart Tour. Degenen die dat al gedaan hadden en vanochtend op hun telefoon keken, werden wakker met een lach op hun gezicht.

In Mario Kart Tour ga je het gevecht (lees: de race) aan met andere spelers via jouw smartphone. Je houdt de telefoon in dit geval verticaal, terwijl de game zelf voor jou gas geeft. Door te tikken of te vegen op het scherm kan jij jouw Mario Kart-personage laten springen, driften en voorwerpen laten gooien. Hoewel de bediening dus wel wat anders is dan dat we gewend zijn (zoals op de Nintendo64, GameCube of de Wii), krijg je toch zeker het nostalgische gevoel wanneer jouw tegenstander uitglijdt over jouw bananenschil.

mario kart tour op smartphone

Nintendo spellen op de smartphone

De verwachtingen zijn hoog. Mario Kart is namelijk één van de grootste games uit de historie van Nintendo. Tot nu toe zijn er maar liefst zeven miljoen exemplaren van Mario Kart 8 Deluxe verkocht voor de Nintendo Switch. Echter licht het aantal verkochte games nog veel hoger voor eerdere Nintendo consoles, zoals de Nintendo64, Nintendo Wii en de SNES. Dat belooft wat!

Mario Kart Tour is niet de eerste Nintendo game voor op de smartphone. Nintendo heeft in de voorgaande jaren namelijk al andere games naar de mobiele telefoon gebracht. Zo konden we eerder al het kind in onszelf naar boven halen tijdens Super Mario, Dr. Mario World, Animal Crossing, Fire Emblem en MiiTomo. Al moeten wij eerlijk toegeven: Mario Kart Tour is dé game waar wij op zaten te wachten. Dus bepaal jouw personage en trommel je vrienden maar bijeen!

Mario Kart Tour is gratis te downloaden op zowel iOs als Android. Wel dienen spelers van de game voor upgrades te betalen. Check hieronder de download links:

Download iOs

Download Google Play