Marianna van Leeuwen is een succesvolle vrouw

De tijd dat financieel succes uitsluitend het terrein was van oudere mannen in maatpakken, Rolex horloges en dure wagens ligt achter ons. Marianna van Leeuwen laat al een tijdje zien dat ook de wereld van het grote geld aan het veranderen is. Hard werken, contacten opbouwen en deals sluiten vormen de kern van haar leven en daar is ze behoorlijk goed in. Tussendoor besteedt ze haar tijd met interessante dates, reizen en varen op luxe jachten terwijl haar leeftijdsgenoten druk bezig zijn om de studie af te ronden.

Het klinkt natuurlijk als een sprookje om je dagen te verdelen tussen Dubai en Nederland, maar voor deze jonge onderneemster is dat de realiteit van elke dag. Ooit had ze haar plekje in Bodegraven, maar dat is al lang geleden. Inmiddels maakt ze zo’n 40 vluchten op jaarbasis en de teller tikt lekker door. Desondanks heeft ze haar hart verpand aan Dubai en brengt ze haar dagen bij voorkeur door met de laptop. Dat wil zeggen, terwijl ze heerlijk aan de rand van het zwembad geniet van een mooie dag. Het zaken doen gaat immers door.

 

Videoland-serie ‘Hans Betaalt de Schade’

Dat het leven van deze onderneemster verre van doorsnee is, blijkt wel uit het feit dat ze haar eigen serie op Videoland heeft, genaamd ‘Hans Betaalt de Schade’. Op zich is dat niet zo heel vreemd. Succesvolle onderneemsters van haar leeftijd zijn zeldzaam en dus is zij de inspiratiebron voor talloze dames van haar leeftijd die hetzelfde willen bereiken. Dat wil niet zeggen dat het haar aan is komen waaien. Dat laatste wordt al duidelijk bij het zien van de documentaire. Het laat duidelijk zien hoe de rollen zijn verdeeld. Het is de wereld van het snelle geld, rijke mannen en mooie vrouwen.

Het leven in Dubai en de daarmee onlosmakelijk verbonden cultuurschok zorgt er wel voor dat Marianna een andere kijk op mannen heeft gekregen. In een interview met het Algemeen Dagblad laat ze al doorschemeren dat het verschil niet onaangenaam is. Terwijl het hier juist gebruikelijk is om de kosten van een etentje te delen, is dat in Dubai juist niet het geval. Daar betaalt de man en dat is vrij normaal volgens de onderneemster. Of daar het signaal in verborgen ligt dat de man daarmee aangeeft de dame te kunnen onderhouden laten we even in het midden, maar voor de onderneemster is het splitten een non-issue. Sterker nog, de man die dat zou voorstellen krijgt direct het deksel op de neus en van een tweede date zal dus gen sprake zijn. Mocht je dus denken dat je de onderneemster wel even kan versieren, wees voorbereid!

Tegenover de leuke dingen in het leven staan ook de andere zaken. Er moet immers gewoon gewerkt worden. Voor Marinna betekent dat gewoon zeven dagen per week arbeid verrichten. Dat is niet overdreven, ze heeft inmiddels vier goed lopende ondernemingen waaronder een eigen kledinglijn en een werving- en selectiebureau. Hard werken dus, maar dat betekent niet dat ze geen vakantie kan nemen. Dat doet ze juist wel , maar dan wel als het haar uitkomt. Dat is nou eenmaal het voordeel als je zelfstandig ondernemer bent.

Zie hieronder een aantal Instagram-foto’s van Marianna van Leeuwen: