Mariah Carey wordt elke kerst rijker

De kans is groot dat je naast ‘Last Christmas’ ook de kersthit van Mariah Carey te horen krijgt. Na het overbekend ‘White Christmas’ van Bing Crosby is haar hit de populairste. Daar verdient ze jaarlijkse een klein vermogen mee.

Elke keer dat haar nummer wordt gedraaid begint de kassa te rinkelen en volgens The Economist heeft zij op die manier al zo’n 60 miljoen dollar verdiend. Best lekker als je er niks meer voor hoeft te doen.

All I Want For Christmas Is You is een dikke kersthit

Om het even wat duidelijker te illustreren: in Nederland is Carey alleen al goed voor zo’n 200.000 euro aan royalty’s en in Groot-Brittannië incasseert ze maar liefst 450.000 euro. Voor de goede orde: het gaat dan om slechts dat ene nummer.

 

Nu wordt die plaat echt overal gedraaid. Neem je dus het gemiddelde, zeg zo’n 300.000 euro en vermenigvuldig dat met een factor 20, dan kom je uit op een flink bedrag. Je kunt dus wel stellen dat de schatting van The Economist aan de voorzichtige kant is.

Ze verdient ook aan Spotify

Die royalty’s ontvangt ze niet alleen over het aantal keren dat haar nummer de lucht in wordt gestuurd, ook Spotify zorgt voor een aardige opbrengst. De streamingdienst heeft het nummer al zo’n 500.000 keer gestreamd. Ook dat zorgt voor een aardige aanvulling op haar vermogen. Voor Mariah Carey is het dus een prima keuze geweest om dit nummer te zingen, maar dat is niet zo vanzelfsprekend als je denkt.

Het had niet veel gescheeld of het nummer was nooit uitgebracht. Haar producer Walter Afanasieff zag destijds weinig in het nummer vanwege de eenvoud. Carey daarentegen vond het geweldig en drukte het er gewoon doorheen. De rest is uiteraard geschiedenis.

Het vermogen van Mariah Carey

Echt medelijden hoef je dus niet met de gescheiden superster te hebben. Naast het wereldhit heeft ze nog tal van andere nummers gezongen en het heeft haar geen windeieren gelegd. Business Insider wist te berekenen dat haar totale vermogen zo’n kleine 460 miljoen euro is. Dat heeft ze overgehouden aan de vele sponsordeals, platencontracten en lucratieve optredens in onder andere American Idol en The Voice.

hoeveel verdienen artiesten spotify kersthits

Naast dat ze weet hoe geld moet verdienen is het ook een slimme dame. Zo bezit ze een landgoed ter waarde van 125 miljoen dollar en een appartement met een prijskaartje van 7.9 miljoen euro. Met andere woorden, ze leeft er goed van en kan zich het veroorloven om maandelijks zo’n 88.000 euro uitgeven aan kleding, bloemen en andere leuke gadgets.