Essentiële tijd doorbrengen met vrienden

Volgens een recent onderzoek (door Robin Dunbar, Oxford University) is het niet alleen leuk, maar ook essentieel voor de gezondheid van mannen om regelmatig tijd door te brengen met hun vrienden. Het onderzoek toont aan dat mannen niet slechts één keer, maar twee keer per week moeten afspreken met hun vrienden om optimaal te kunnen profiteren van mannelijke vriendschap. Dus boys, bij deze: laat je partner maar even meelezen!

Tijdens verschillende activiteiten zoals teamsport of gewoon samen een biertje drinken op vrijdagavond kun je hechte banden opbouwen. Maar om sterke vriendschappen te behouden, is het belangrijk om minstens twee keer per week af te spreken en dingen te doen met de vier personen die het dichtst bij je staan. Het onderzoek wijst uit dat mannen die sociale contacten onderhouden minder kans hebben op depressies als gevolg van geldzorgen en baanzekerheid. Ze herstellen zelfs sneller van ziektes dan mensen die minder sociaal contact hebben.

twee keer per week mannenavond gelukkig wordene

Hoe kan je een vriendschap sterk houden?

De voordelen van sterke mannelijke vriendschappen zijn reuze. Zo blijkt dat mannen met sterke sociale banden over het algemeen een beter immuunsysteem hebben en een hogere dosis endorfine aanmaken, het welbekend gelukshormoon. Verder ervaren ze lagere niveaus van angst en vertonen ze zelfs hogere niveaus van vrijgevigheid.

Hetzelfde onderzoek toont aan dat de meeste mannen veel minder tijd doorbrengen met hun vrienden dan eigenlijk nodig is. Slechts 40% van de mannen slaagt erin om wekelijks een “mannenavond” te regelen. Het blijkt zo dat mannen in het echt tijd moeten doorbrengen om sterke vriendschappen te behouden. Dit betekent dus dan mannen elkaar vaker moeten zien om een sterke band te onderhouden. Dus mannen, roep je vrienden maar bijeen en drink er nog eentje (of twee). Cheers!