Vinden mannen blondines het aantrekkelijkst of niet?

De man gaat vreemd met de receptioniste op het werk. Welk beeld heb jij dan gelijk bij deze dame? Heeft ze blond haar of toch bruin haar? De meeste mensen zullen een blondine met een slank postuur aan het verhaal koppelen. Waarom? Omdat vrouwen (en stiekem ook mannen) vaak het gevoel hebben dat een knappe dame deze eigenschappen heeft.

Tóch lijkt de voorkeur van de meeste mannen anders. Natuurlijk zijn blondines mooi, maar de meerderheid van de mannen in een onderzoek gaven toch een andere voorkeur aan. Maar welke haarkleur vinden mannen dán het aantrekkelijkst?

margot-robbie-the-wolf-of-wall-street-haarkleur

De haarkleur bruin wint het van het blonde haar

Een populaire Amerikaanse datingsite deed een tijd terug onderzoek naar welke haarkleur, volgens mannen, het meest aantrekkelijk is bij vrouwen. Daaruit kwam dus niet dat de stereotype slanke blondine het meest in de smaak valt. Wanneer mannen op zoek zijn naar een partner of iemand om mee te daten, hebben ze de voorkeur voor een bruine haarkleur. Dan wel bruin en lang haar dat goed verzorgd is. En wij als mannen zijn veeleisend: brunettes mét blauwe ogen winnen het absoluut van elke andere vrouw.

Op de tweede plaats eindigen tóch de blondines met 29,5%. Het scheelt trouwens niet héél veel, want 33,1% van de ondervraagden gaf de voorkeur aan bruin haar. De haarkleur zwart eindigde op de derde plaats met 28,6%. Tot slot: de rode haarkleur. Van alle mannen die ondervraagd werden, vond maar 8,8% roodharige de knapste dames. Wanneer we de mooiste Nederlandse vrouwen met rood haar zien, lijkt het percentage wel héél klein.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rianne Van Rompaey (@riannevanrompaey)

Wij mannen zijn veeleisend, want de combinatie van oogkleur en haarkleur vinden wij erg belangrijk. In datzelfde onderzoek werd ook gekeken naar de oogkleur. Zoals al eerder aangegeven vindt de meerderheid blauwe ogen het meest aantrekkelijk (40,1%), gevolgd door bruine ogen met 29,2%. Op de derde plek eindigde de oogkleur groen met 17,5% en de vierde plaats was voor hazelnootbruin.