Met rokken over de catwalks

Zoals iedereen vast wel weet, komen de meeste nieuwe kledingtrends van de catwalks af. Afgelopen fashion week zag je dan ook de grootste merken (zoals Gucci, Louis Vuitton en Dior) al hun nieuwe menswear presenteren met rokken. Nee, je moet niet gelijk denken aan dat kleine strakje rokje waar veel vrouwen in uitgaan. Er was enorm veel variatie te zien op de catwalks. Aangezien het kleding voor mannen was, waren de rokken iets ruiger gemaakt door middel van bijvoorbeeld plooien of wat ruigere spijkerstof. Hieronder enkele voorbeelden:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Darrel Hunter (@modehunter)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Dior Official (@dior)

Een klein geschiedenis lesje over rokken bij mannen

Ja, we gaan je een wat background informatie even. Rokken bij mannen is namelijk totaal NIET iets nieuws. Je hebt vast wel een keer een film gezien over  de Romeinen. Daar zag je toch ook mannen in rokken? De mannen die de rokken droegen waren zelfs vaak de machtigste mannen in de samenleving.

Mannen in de laatste jaren met rokken

Zelfs in de 21ste eeuw zijn rokken niet nu pas aangebroken. Je kent vast wel Vin Diesel, de stoere racer uit Fast And Furious. In 2003 stond hij met een stoere leren rok op de rode loper bij de MTV Music Awards. Ook zag je zanger Kurt Cobain in een roze rok met een print verschijnen in de nineties. Of kijk gewoon naar bijvoorbeeld de traditionele Schotten. Het heet dan misschien een kilt, maar het ziet eruit als een rok.

Om de rokken nu dus een nieuwe trend te noemen, kan eigenlijk niet echt. De trend is alleen door de jaren heen nog nooit doorgebroken. Ben jij misschien op zoek naar wat andere kleding tips? Klik dan hier naar de meeste gemaakte kleding fouten bij mannen.

De typisch Nederlandse man

Nu luidt natuurlijk de vraag: zou jij een rok dragen? Natuurlijk spreken we nooit voor iedereen, maar de typische Nederlandse man is hier waarschijnlijk niet klaar voor. Wie weet zie je binnenkort in de winkel wel ergens een rok liggen. Zou jij ‘m passen?

Bron: Womanly