Klein foutje van PayPal maakt Chris de rijkste man op aarde

De Amerikaan uit Pennsylvania, Chris Reynolds, had letterlijk de loterij gewonnen. Toen hij in juli 2013 op zijn PayPal-rekening keek, zag hij een bedrag van maar liefst 92 biljard dollar (!), dat is omgerekend ongeveer 84 biljard euro. Is dat eens even lekker.

Waarom de man een gigantisch geldbedrag van maar liefst zeventien cijfers gestort kreeg, is onbekend. De 56-jarige man verkoopt in zijn vrije tijd auto-onderdelen op eBay. Op een dag keek hij op zijn rekening en zag het 84.274.300.000,00 euro staan en wist al snel dat er iets niet klopte. No way dat hij ooit dit geldbedrag had verdiend met zijn werkzaamheden op eBay.

Bekijk een foto van zijn PayPal-rekening hieronder:

rekening rijkste man op aarde

Hij mag het geld helaas niet houden, maar…

De man vertelde eerder bij Philadelphia Daily News dat het bedrag hem wel even liet voelen alsof hij een miljonair was. Helaas duurde het niet lang toen PayPal ontdekte dat ze een grove fout hadden gemaakt. Ze hadden de fout snel opgelost en hun excuses aangeboden bij Reynolds. In een verklaring zei PayPal: “Dit is overduidelijk een fout geweest en we waarderen het dat de heer Reynolds dit begreep.”

Net als ieder ander mens had meneer Reynolds (een deel van) het bedrag liever gehouden, als dat mogelijk was. Hij zou zijn schulden afbetalen en de honkbalclub de Phillies kopen voor een goede prijs. Nadat de zaak was opgelost, kreeg Reynold van PayPal het aanbod om een bepaald bedrag te doneren aan een goed doel naar keuze. “Wij vinden het inspirerend, dat hij deze gebeurtenis gebruikt om geld te doneren aan een doel waarin hij gelooft”, zei het bedrijf PayPal. Proberen ze toch iets moois te maken van hun foutje!