Heb jij nog waardevolle spullen liggen?

De fascinatie voor antieke spullen is een tijdloos fenomeen dat mensen over de hele wereld betovert. De notie dat oude voorwerpen een tastbare link met het verleden bieden, intrigeert en inspireert talloze mensen. We vinden het daarom ook zo leuk om lekker bij onze opa en oma of ouders op zolder rond te kijken. Vergeten dozen en verouderde koffers kunnen verborgen juweeltjes bevatten die wachten om herontdekt te worden. Soms ben je juist op zoek naar spullen om daadwerkelijk te verkopen, maar het kan ook gewoon leuk zijn om te weten wat je (letterlijk en figuurlijk) in huis hebt. Dit overkwam een Britse man die de antieke horloge van zijn overleden vader liet taxeren.

Man laat antiek horloge taxeren in Antiques Roadshow

In het Britse televisieprogramma Antiques Roadshow beoordelen experts antieke voorwerpen die door het publiek worden meegebracht. De show onthult intrigerende verhalen van kunst, geschiedenis en curiosa, waarbij verborgen schatten tot leven worden gebracht. Het is in principe de Britse variant van Tussen Kunst & Kitsch.

In een aflevering kwam een man binnen met het oude horloge van zijn overleden vader. Hij vertelt dat zijn vader het horloge in 1972 kocht voor de prijs van (omgerekend) 153 euro. Zijn vader was dol op dit horloge en speelt daarom ook een hele grote rol in het leven van zijn zoon. Presentator Richard Price zag na een inspectie van het horloge dat het een zogeheten Submariner Rolex horloge is, die in 1967 op de markt is gekomen. Maar wat is dit horloge dan echt waard? Na meer uitleg over de specificaties van het betreffende horloge kwam al naar voren dat het een opmerkelijke vondst was. Wat niemand had verwacht, was dat deze man goud in handen had: het horloge bleek na het taxeren namelijk rond de £20.000 te liggen. Dat is omgerekend naar euro maar liefst 23.317 euro.

horloge taxeren

Lees ook: Vrouw laat oude horlogecollectie van haar vader taxeren en heeft de dag van haar leven.