Ze vertelde dat haar vader altijd al mooie horloges droeg zoals een Rolex. In het kantoor vonden ze een kartonnen doos met horloges van onder andere Rolex en Cartier. De vrouw vertelt verder dat ze de waarde van de horlogecollectie op een paar duizend dollar in totaal schat. Dit blijkt echter een heel voorzichtige schatting te zijn.

 

De taxateur is flink onder indruk van de luxe horloges

De taxateur reageerde met veel meer enthousiasme dan zij verwachtte. Zo vertelde hij: “Toen je de doos bracht en ik het openmaakte werd ik als horloge-verzamelaar erg gelukkig want het is een verzameling van de beste merken”. Hij wijst op de Patek Phillippe die 18 karaats goud is en compleet origineel en correct is. Ook de tweede Patek Phillippe is 18 karaats goud, maar heeft wel een bandje dat later aangebracht is. Het derde horloge is een Audemars Piquet, dit Zwitserse horloge heeft de nummers gegraveerd in de rand. Ook het vierde horloge is van Audemars Piquet en verkocht door Gubelin. Dit is de bekendste juwelier uit Zwitserland. Het vijfde horloge is van Blancpan en vertelt je ook de dag, maand en stand van de maan. De twee laatste horloges zijn van Rolex en Cartier.

Wat is de totale waarde van de horlogecollectie?

De horloges zijn allemaal gemaakt tussen de jaren 60 en 80. De horloges taxeert hij vervolgens en hij komt op een bedrag tussen 12.000 en 14.000 dollar voor het eerste horloge, de Patek Phillipe. De tweede Patek Philippe gaat voor tussen 7.000 en 9.000 dollar. De eerste Audemars Piquet gaat voor tussen de 4.000 en 6.000 dollar aan retailwaarde. De Audemars Piquet, verkocht door Gubelin, wordt verkocht tussen 9.000 en 10.000 dollar. De Blancpan gaat tussen 8000 en 10.000 dollar. De Cartier Santos gaat tussen de 3.000 en 4.000 dollar en ook de De Rolex gaat tussen 3.000 en 4.000 dollar. In totaal heeft ze dus tussen de 46.000 of 57.000 dollar aan horloges gevonden. Een heerlijke meevaller!

Wil jij ook gaan investeren in horloges? Deze 5 modellen horloges stijgen flink in waarde.