In welk horloge moet ik investeren?

Vaak is investeren in horloges het geld niet waard, vooral als het horloge van een merk is dat niet bekend staat om zijn kwaliteit en luxe. Er zijn namelijk niet veel merken die op een topniveau uurwerk maken. Natuurlijk kennen we Rolex als één van de koplopers. Die zal je ook in dit lijstje tegenkomen. Maar er zijn nog een aantal andere modellen waar je zeker naar uit moet kijken, omdat deze altijd meer waard worden.

 

Deze horloges zijn de investering waard

1. Rolex Submariner

De Rolex Submariner is misschien wel het meest gewilde model van Rolex ooit. Niet alleen is het de investering dubbel en dwars waard door de waterdichtheid tot 300 meter. Ook omdat hij ontzettend robuust is, is hij al na 2 á 3 jaar na aankoop een stuk meer waard dan de originele prijs. Niet voor niets is het model van het horloge als sinds 1953 precies hetzelfde gebleven. Vind je trouwens horloge met een unieke combinatie tussen de wijzerplaat en de rest van het horloge? Dan is het de investeren nog meer waard.

2. Tudor Heritage Black Bay

Het zusterbedrijf van horlogegigant Rolex. Tudor is een redelijk onbekend merk, maar daardoor is het niet dat het de investering niet waard zou zijn. Het horloge ‘Black Bay’ speelt een belangrijke rol in de groei van populariteit van het merk. Het horloge heb je voor ongeveer de helft van de prijs van een Submariner en daardoor is het een mooi instaphorloge. Ga hem vooral lekker dragen, want het horloge wordt alleen maar meer waard als je ziet dat hij gedragen is. Een horloge moet leven, maar je moet hem natuurlijk niet slopen.

3. Rolex Explorer 2016

De Explorer kwam oorspronkelijk op de markt in 1963 en was het eerste horloge dat de top van de Mount Everest bereikte. In 2016 kwam de mooiste variant van het horloge uit: met zijn zwarte wijzerplaat en lichtgevende materialen waardoor de indexen en wijzers blauw oplichten is het één van de mooiste modellen die Rolex ooit heeft gemaakt. Het is een flinke investering om er een aan te schaffen, maar gezien de populariteit van het horloge nu al de moeite waard.

4. Omega Seamaster 300

De Omega Seamaster 300 is momenteel een van de beste horloges om te kopen, omdat het sneller in waarde stijgt dan het gebruikelijke horloge. Dat komt door de beste elementen van eerdere Seamasters geselecteerd zijn in combinatie met een ultiem stijlvol en functioneel uurwerk. Het is niet alleen een stijlvol horloge, maar ook een icoon binnen de horloge industrie.

investeren horloge

5. TAG Heuer Carrera

TAG Heuer en motorsport zijn nauw verbonden met elkaar. In 1963 werd het motorsporthorloge Carrera gelanceerd. Met zijn nauwkeurige en eenvoudig te gebruiken chronograaf, groeide het uit tot een populair racehorloge. Niet alleen functioneel, maar het horloge is ook mega stijlvol en ziet er sportief uit.

investeren horloge

Wil je zelf gaan investeren in horloges? Een nep horloge herkennen is dan een van de eerste stappen die je moet ondernemen voordat je een behoorlijke miskoop doet. Je weet nu in ieder geval wat de echte horloges voor verzamelaars zijn.