De Lamborghini Diablo Jota is een unieke bolide

An sich is de Lambo Diablo Jota al een fantastische wagen, maar voor de Duitse familie Hess had de wagen ook een grote emotionele waarde. Het was de eerste luxe wagen die vader Hess ooit kocht. Een prima keuze, toch? Dit gebeurde aan het einde van de jaren 90. Meneer Hess kocht de Diablo Jota bij een originele autodealer van Lamborghini in het Italiaanse Florence. Dat is de meest stijlvolle manier waarop je een Lamborghini op de kop kunt tikken.

Hess koos voor een model dat destijds zeer modern was. De Lamborghini Daiblo Jota werd rond 1995 op de markt gebracht en er werden in totaal slechts 28 stuks geproduceerd. Er zit dus veel van de autogeschiedenis van Lamborghini in dit specifieke exemplaar. De Lambo waar Hess voor koos was namelijk voorzien van een aparte paarsachtige kleur met een blauwkleurig interieur. Zoiets zie je niet vaak!

Plotselinge verkoop van de speciale sportwagen

Jarenlang genoot de Duitse familie van deze unieke sportwagen, waardoor ook de emotionele waarde van het voertuig aanzienlijk toenam. Er kwam echter een einde aan het rijplezier van de familie Hess. In 2003 had de familie plotseling dringend geld nodig. Dit kwam door een investering in vastgoed en die deal kon enkel worden afgerond als de Lamborghini werd ingewisseld voor een flink pak centen. Vader Hess besloot hierom afstand te nemen van z’n allereerste sportwagen. Bij zoon Moritz Hess viel de verkoop zwaar. Hij was op het moment van verkoop slechts acht jaar oud, maar had z’n hele leven genoten van de zeldzame Lambo. Aan de auto kleefden, ook voor hem, diverse mooie herinneringen en dus besloot hij na een tijd om de auto op te sporen en terug te kopen.

Bekijk de video van zijn verhaal hieronder:

Een jarenlange zoektocht, met succes

Als Moritz vooraf had geweten dat de zoektocht uiteindelijk twintig jaar zou duren, had hij het misschien gelaten voor wat het was. De zoon van Hess is echter een doorzetter en struinde alle sociale media af op zoek naar de oude Lamborghini. Hij las ieder autoblog en keek in autobladen, maar z’n werk werd jarenlang niet beloond. Na twintig jaar wist hij de originele Lamborghini Diablo Jota van z’n vader terug te vinden.

Hij stond echter niet bij Hess om de hoek in Frankfurt, maar in Tottori, een stad in Japan. Moritz ging uiteraard direct de onderhandeling aan met de Aziatische eigenaar. De onderhandelingen en discussies rondom de wagen duurden uiteindelijk maandenlang en leken op niets uit te draaien. Moritz Hess gaf zich niet zomaar over en wilde z’n twintig jaar lange zoektocht graag succesvol afsluiten. Uiteindelijk zwichtte de Japanner voor het mooie verhaal van de Duitse familie en verkocht de wagen terug aan de oorspronkelijke eigenaar.

Zowel vader als zoon waren diep ontroerd door het terugwinnen van deze prachtige auto. Eén ding weten we zeker: Moritz Hess zet deze Lamborghini Diablo Jota nóóit meer te koop!