De arme vrouw moest maar liefst 20 kilometer wandelen om de bewoonde wereld terug te vinden en contact met haar man te krijgen. Om het allemaal nog erger te maken: het gebeurde tijdens kerst. Dit zal ze dus nooit meer vergeten.

Vergeten na plaspauze

Volgens de Thaise nieuwswebsite Matichon waren Boontom Chaimoon (55) en zijn vrouw Amnuay Chaimoon (49) onderweg in haar geboorteprovincie Maha Sarakham. Dit ging allemaal prima tot een uurtje of 3 ’s nachts. Toen besloot Boontoom even te stoppen voor een plaspauze. Zijn vrouw vroeg hem nog waarom ze niet stopten bij een tankstation, maar toen hij geen reactie gaf, besloot ze ook uit te stappen en naar de wc te gaan. Na een korte duik in de bosjes was ze weer klaar om weer in de auto te stappen, maar die was tot haar grote verbazing verdwenen.

Geen andere keuze

Zo bleef de arme Amnuay alleen achter op het platteland van Thailand – zonder geld en telefoon. Ze had daarom geen andere keus dan gewoon te gaan lopen. In totaal heeft ze toen zo’n 20 kilometer afgelegd voordat ze twee uur later eindelijk weer bewoond gebied tegenkwam. Daar ging ze naar de politie om in contact te komen met haar nog steeds onwetende man. Het was al rond 05:00 en om het allemaal nog wat erger te maken, wist ze zijn nummer niet meer. Vandaar dat er werd gebeld naar haar eigen mobiele telefoon, die ze in de auto had laten liggen. Ook dit viel Boontom niet op. Uiteindelijk kreeg de vrouw rond 8 uur ’s ochtends dan eindelijk contact met haar man. Hij was toen al zo’n 160 kilometer van haar verwijderd, waarna hij eindelijk begreep dat hij terug moest. Zijn excuus? Hij dacht dat zijn vrouw al die tijd op de achterbank lag om te slapen. Na het geven van uitgebreide excuses, vervolgde het stel zonder ruzie hun reis, zo meldt de Thaise politie.