Deze ervaren man-huggers geven hun mening

Waar kun je het beste meer te weten komen over de befaamde man hugs, dan bij succesvolle heren die er maar al te graag gebruik van maken? Wij geven je 3 voorbeelden van succesvolle man huggers. D’marge heeft enkele mannen geïnterviewd die ons maar al te graag meer willen vertellen over het fenomeen.

Patrick Kidd, entrepreneur

Deze business-man zegt dat hij al zijn naasten knuffelt, zelfs zijn investeerders. Hij zegt dat de man hug een goede daad is in deze moderne maatschappij die steeds digitaler en asocialer wordt. De beste man heeft een aantal tips om een man hug zo goed mogelijk uit te voeren. Hier komen ze:

  • Begin met een simpele handdruk en trek degene die voor je staat dichterbij en ga voor een knuffel.
  • Hou de knuffel vriendelijk en ferm, sla vooral niet te hard met je hand op de rug van de ander. Nestel je hoofd niet te diep in degene zijn nek.
  • Bedenk ten alle tijden dat een redelijke afstand tussen de edele delen gepast en wenselijk is.
  • Ten slotte is het belangrijk om niet over de grens van vijf seconden te gaan. Dit voorkomt een hoop awkwardness.

man hugs zijn underrated MAN MAN

Tot slot heeft Kidd nog een advies dat hij ons mee wilt geven. Hij zegt dat je van te voren goed moet checken of de ander geen zonnebril om zijn nek heeft hangen. Hij heeft al de nodige brillen geplet door niet goed op te letten. Aiii.

Kristian Taylor-Wood, fotograaf

Deze man is in zijn jeugd grootgebracht met man hugs. Zijn vader maakte er zeer vaak gebruik van. Maar niet op een manier die Kristian echt kan waarderen. Zijn vader koos altijd voor de overtreffende trap, hij ging ten alle tijden voor een heuse ‘bear hug’. De naam zegt het al, hij hield wel van een flinke omhelzing.

man hugs zijn underrated MAN MAN

Kristian houdt zelf meer van een subtiele omhelzing. Hiermee voorkom je namelijk dat degene die je knuffelt zich niet te ongemakkelijk voelt. Ook laat je hiermee compassie zien, dit is bij een harde knuffel zeer zeker niet het geval. Verder gelooft Kristian dat er een simpele reden is waarom man hugs zo vaak mis gaan in deze maatschappij. Er komt vaak een hoop ongemakkelijkheid bij kijken. Mensen worden generatie op generatie opgevoed om een handdruk te geven in plaats van een hechte knuffel. Hierdoor voelt het raar voor ze als ze ineens overvallen worden door een man hug.

Olympisch duiker Chris Mears maakt vaak gebruik van man hugs

View this post on Instagram

A moment in time I'll never forget.

A post shared by Chris Mears (@mearschris93) on

Mears, winnaar van een gouden medaille op de olympische spelen van Rio 2016, is niet vies van een man hug. Dat valt te zien op zijn Instagram waarop hij bovenstaande foto plaatste. Nou is dit eigenlijk niet eens zo bijzonder. Veel mensen zoals Patrick en Kristian gebruiken regelmatig een man hug, alsook menig bekend voetballer. Wat houdt je nou nog tegen om zelf een man hug te geven aan je maten?

Een man hug zie je vaak terug in bromances, je wilt je vriendschappelijke love natuurlijk al te graag delen met je broeder. Dit is een goede zaak, want uit onderzoek blijkt: een bromance maakt je gelukkiger dan een liefdesrelatie.