Man laat zich expres flitsen

Een Duitser van 23-jaar oud uit Engelskirchen had – op zijn zachtst gezegd – geen goede band met zijn baas. Hij besloot zijn baas op kosten te jagen door maar liefst twintig keer te hard te rijden bij een flitspaal. Het resultaat: de boetes stroomden binnen bij de zaak.

Maar de man vergat één klein detail waardoor zijn hele plan mislukte. Moest hij nou zelf voor de kosten opdraaien? Of gaat de baas het uiteindelijk betalen? Hoe dan ook, deze man is sowieso ontslagen voor wangedrag.

Twintig keer laten flitsen

Eén flitspaal bezorgde deze man heel veel gezeik met zijn baas. Maar ja, daar solliciteerde hij naar met deze actie. Hij kon dus eigenlijk wel verwachten dat het uiteindelijk op zijn eigen bordje zou belanden. De 23-jarige werknemer reed namelijk niet zomaar langs de flitspaal, maar trok telkens een gek gezicht, stak zijn middelvinger op of at zijn broodje kebab op achter het stuur.

Boete rijden flitspaal

Met een Ford Fiesta van de baas reed hij op een weg waar je 70 mag. Zijn hoogste snelheid op die weg was 127 kilometer per uur. Toen de man op een dag wilde wegrijden, besloot de politie hem te controleren. De man bleek niet eens in het bezit te zijn van zijn rijbewijs én had zich dus ook niet goed gerealiseerd waar die boetes naartoe gingen.

Hij moest alle boetes zelf betalen

In Duitsland is het namelijk zo dat niet de eigenaar van de auto beboet wordt, maar de bestuurder van de auto. En duidelijk was dat hij in de auto had gereden, aangezien ze hem vaak genoeg op de foto hadden gezet. Als hij zijn theorie van zijn rijbewijs had gehaald, had hij dit geweten.

De man moet de twintig boetes dus helemaal zelf betalen en voor zijn eigen daden opdraaien. Hoeveel het totaalbedrag is, heeft de politie helaas nog niet bekend gemaakt.