De natuurvijver is perfect voor fotografie

Stefano Ianiro begon acht maanden geleden met het bouwen van een natuurvijver en laat nu zien wat er in de tussentijd allemaal gebeurde. De fotograaf bouwde de vijver omdat hij hierdoor veel mooiere foto’s kan maken – en omdat het mooi is wat terug te doen voor de natuur. Het was niet de eerste keer dat hij dit deed, want eerder had hij een kleinere vijver gebouwd. Dit werd direct een groot succes, maar hij merkte dat dit geen ideale oplossing was en daarom begon hij met een grotere vijver. Hierbij heeft hij extra aandacht voor het leefgenot van allerlei dieren. Dit doet hij door vogelhuisjes op te hangen, een schuilplek voor kikkers te maken en nog veel meer slimmigheden.

 

Het harde werk wordt beloond

Al snel wordt zijn harde werk beloond. Zo heeft hij veel zaadjes gestrooid die zijn uitgegroeid tot bloemen. Hierdoor zijn er veel insecten te vinden die smullen van alle nectar, waardoor vogels weer een extra voedselbron hebben. Uiteindelijk zijn de vogels zo tevreden dat ze besluiten om nesten te bouwen. Toch gaat niet alles op rolletjes want er zijn ook eekhoorns en wasberen die hiervan proberen te profiteren. Er ontstaat dus een gezonde voedselketen. Van een droog stuk land zonder leven heeft de fotograaf nu een bloeiende natuurvijver gemaakt. Uiteindelijk houdt de fotograaf er zelfs een vriend aan over, want een kleine kitten vond de vijver nogal interessant en wordt uiteindelijk door hem geadopteerd.

Zie ook: Koppel bouwt zonder ervaring container om tot een prachtig huis

Op YouTube zijn dan ook veel positieve reacties te lezen: ‘Om de een of andere reden kreeg ik tranen in de ogen, als elke persoon op deze planeet een beetje extra inspanning levert om ervoor te zorgen, dan kan het een impact hebben die groot genoeg is om een ​​gezonde leefomgeving in stand te houden. Zowel voor mensen als wilde dieren. Goed gedaan, man!’