Wil de held van de dag opstaan?

De man uit het Britse Sheffield in kwestie is Paul Nowak. Hij had de visie en de timmervaardigheden om zijn eigen bar in zijn tuin in elkaar te flansen. En zo te zien beschikt Nowak zeker niet over twee linkerhanden, want zijn bar is duidelijk met het nodige vakmanschap samengesteld. Gevoel voor stijl heeft hij ook nog eens. Nowak heeft zijn bar van pallets afgewerkt met een donkergrijze laag matverf, waardoor de bar een stoer en robuust uiterlijk krijgt. Aan de bar zit je prinsheerlijk op één van de twee lederen barkrukken met aluminium poot. Qua aankleding is ook overal aan gedacht. Van uitdruipmat op de bar of de nodige bier-memorabilia tot het krijtbord aan de muur, Pauls bar is van alle gemakken voorzien.

Bar van pallets
Credit: Paul Nowak

Bar van pallets voor nog geen 100 pond

Paul is een handige snuiter die al sinds jaar en dag een passie heeft voor houtbewerking. Voor hem was het bouwen van een bar van pallets dan ook een fluitje van een cent. Ja, en wat het allemaal nog indrukwekkender maakt, is dat Paul zijn klus klaarder voor minder 100 pond. Het lukte Paul naar eigen zeggen met 90 pond. Omgerekend is dat 112 dollar, hetgeen neerkomt op zo’n 100 euro. Het lijkt ons, als we zo naar de foto’s kijken en de gehele patio ook in ogenschouw nemen, toch wat onwaarschijnlijk dat zo’n complete bar met alles erop en eraan voor 100 euro neerzet.

Bar van pallets
Credit: Paul Nowak

Maar ach, de man die het er thuis doorheen kreeg een complete bar van pallets in de achtertuin te bouwen, die kunnen we niet anders dan het voordeel van de twijfel geven. De pallets, kratjes en alle het andere houtwerk kreeg Paul naar verluidt voor niets. Het dak op zijn bar zou hem inclusief verf veertig pond gekost hebben. De verf zou hem in totaal dertig pond gekost hebben. De taps en alle andere spullen kreeg Paul van een vriend die eigenaar van een eigen kroeg.

Bar van pallets
Credit: Paul Nowak

Tripje naar Sheffield dan maar?

Pauls bar van pallets kwam onder de aandacht toen deze gedeeld werd in de Facebookgroep Extreme Couponing and Bargains. Vervolgens werd Pauls bar duizenden keren gedeeld. De koelkasten onder de bar zijn al volgeladen. Het wachten is nog de aansluiting van de taps, maar dat zal zeer binnenkort gebeuren. Zo zie je, je eigen buitenkroeg heb je met een beetje kluswerk zo in de achtertuin staan. Wij zien onszelf in ieder geval best weleens bij Pauls privé-bar halfdronken van de kruk glijden.