Van bestelbus tot luxe camper

Daryl Lloyd Witt, meubelmaker van beroep, zag zijn kans schoon toen hij geconfronteerd werd met een periode van gedwongen werkeloosheid. In het kader van ‘leuke dingen doen met je ​​Volkswagen Crafter’ begon hij aan een uniek project waarvan hij zelf amper kon vermoeden dat het een succesverhaal zou gaan worden. Een ogenschijnlijk eenvoudig busje werd in een mum van tijd omgetoverd tot volwaardige camper.

camper bus
Triangle News

Ongekende luxe

Aan de buitenkant zie je er niet aan af, maar de witte bouwwagen is in alle opzichten een luxe camper. Op het moment dat de deuren open gaan, stap je bijna in een andere wereld. Een extreem luxe en ruim ogende woonkamer glimlacht je tegemoet. Uiteraard is dat niet het enige, de camper is werkelijk van alle gemakken voorzien. Zo beschikt de camper over een complete keuken inclusief kookplaat, een complete douchecabine en een slaapgedeelte voor twee personen.

De camper is bijzonder comfortabel en prima geschikt voor een langdurig verblijf in de natuur. Naast de keuken en het slaapgedeelte is er ook nog ruimte gerealiseerd voor een gezellige eethoek zodat je niet gedwongen bent om buiten te ontbijten of te dineren.

Zee aan ruimte

Het hele idee om de bus om te bouwen tot camper was eigenlijk heel logisch volgens Daryl. De witte bestelwagens hebben namelijk een zee aan ruimte en dus was het een kwestie van efficiënt inrichten. Dat is zonder twijfel goed gelukt. Van buiten mag het dan nog steeds op een bestelwagen lijken, van binnen is het gewoon een huis op wielen.

do it yourself camper klussen ombouwen
Triangle News

Bovenstaande wil overigens niet zeggen dat Daryl genoegen kon nemen met een basic uitvoering. Het moest toch een beetje high-end zijn. Een ritje maken met de camper is leuk, maar dat wil niet zeggen dat je jezelf tekort moet doen als het gaat om het comfort. Zoals Daryl het verwoord: “er zijn zoveel Volkswagen Transporters die door surfers worden gebruikt, dat je ze niet uit elkaar kunt houden”.

Een prachtig DIY-project voor mannen

Daryl zat in totaal drie maanden thuis tijdens en besloot zijn vaardigheden te gebruiken om zijn droom te realiseren. Als surfer heeft hij de campercultuur altijd aantrekkelijk gevonden en dit is de tweede keer dat hij een dergelijk voertuig onder handen nam. Na al het harde werk werd het busje een enorme hit op sociale media en Daryl kreeg daardoor binnen de kortste keren duizenden volgers erbij.

luxe camper
Triangle News

Wat kost een dergelijke camper?

Ondanks al zijn inspanningen is hij niet degene die de camper zal gaan gebruiken voor de volgende vakantie. Het bedrijf Dream Car Giveaways heeft de camper namelijk gekocht voor 39.000 Britse ponden zodat het kan worden ingezet voor een bijzondere lotterij. Voor het lage bedrag van 10 Britse ponden kon je namelijk een lot kopen en zo kans maken op de camper.

Carrière switch

Voor Daryl heeft de populariteit van zijn creatie nog een leuke keerzijde. Hij gaat proberen om zijn beroep te maken van het bouwen van campers op maat. Deze ervaring heeft hem in ieder geval voldoende vertrouwen gegeven om reikhalzend uit te kijken naar zijn volgende project.

tweepersoons luxe bus
Triangle News

Meer klus inspiratie nodig? Zo maak je zelf een airco.