Voor velen nadert de vakantie. Het moment voor een weekend weg met vrienden, een vakantie naar een tropisch land met je meisje en als het weer hier nog een beetje mee gaat zitten: de nodige strand-dagen. Je kapsel is geknipt, je baard netjes bijgetrimt, maar hoe zit het verder? Volg de volgende stappen en zorg dat je lichaam strand klaar is deze zomer.

Trim

Je bent behaard. Geen probleem. Zorg er echter wel voor dat je er verzorgd bijloopt deze zomer. Verwijder de nodige rugharen en lange okselharen. Vrouwen hebben geen problemen met borst- en buikhaar. Mits het er netjes bijligt.

Verzorg je voeten

Doorgaans loop je in Nederland veilig met gesloten schoenen. Ook in de zomer. De witte-sneaker is deze zomer je trouwe metgezel, totdat je naar het strand gaat. Allereerst het haar op je voeten. hebben we allemaal. De een iets meer dan de ander, maar zorg ervoor dat je er deze zomer niet als een Hobbit bijloopt. Knip het haar op een dat het verzorgd is. Je hoeft geen baby-gladde voetjes te hebben, maar om er nou als Frodo bij te lopen..

Je nagels dienen ook een verzorgde, korte lengte te hebben. Aan iemand’s nagels kun je zien hoe verzorgd ze zijn. Heeft een vrouw, onverzorgde, afgebeten of veel te lange nagels, dan verzorgd ze zich waarschijnlijk verder ook niet goed. Dus pak dat nagelschaartje voordat je naar het strand gaat.

Focus op je schouders

Tenzij je op een streng regime bent gegaan en je strikt aan je goede voornemens hebt gehouden gaat dat six-pack er deze zomer niet meer komen. Toch is de hoop om er goed uit te zien op het strand niet verloren. Focus je niet op het verliezen van vet, maar probeer te bulken. Focus op je schouders, om die V-shape te krijgen. Doordat je schouders breder worden, lijkt alles daaronder smaller.