De massa: Shrugs

Shrugs werken het beste voor de meeste mannen als een high-volume oefening. Zorg dat je start met maximaal gewicht, en voer deze oefeningen uit in drie of vier set van ten minste 20 herhalingen. Hierdoor zal je meer massa kweken in je schouders. Deze oefening is zowel met dumbells als stang uit te voeren.

Screen Shot 2015-09-12 at 09.07.04

De explosie: Military press

De military press is een goede oefening waarbij zowel kracht als balans een grote rol speelt. Het is belangrijk dat je met deze oefening voorzichtig blijft met gewicht om onnodige blessures te voorkomen. De oefening voer je uit tot dat je arm gestrekt zijn boven je hoofd, doe dit 8 keer achter elkaar in 4 reps. Deze oefening is zowel met dumbells als stang uit te voeren.

Man man military press fitness schouder oefeningen

De balans: Side/Front/Rear delt raise

De delt raise voer je uit als 4 giant sets van 10 reps, wat inhoud dat er geen rust moment is tussen de drie oefeningen. Hierdoor wordt jouw balans van je schouders maximaal op de proef gesteld. Belangrijk is dat je de dumbells uitkiest op 60/80 procent van je kracht, aangezien deze oefening om balans gaat en niet om kracht.

Man man military press fitness schouder oefeningen21