De gehele winter heb je zo je best gedaan om een degelijke baard te kweken. Met resultaat. Nu steel jij de show deze zomer. Een fresh kapsel, goede festival outfit en een baard die je style afmaakt. Echter maken de zomerse temperaturen het niet bepaald comfortabeler om een baard te hebben. Waar we onze winterkleren inwisselen voor lichte kleuren en dunne, ademende stoffen is dit bij een baard wel anders. Afscheren is geen optie, evenals kort trimmen. Daarom maken wij onze baard zomer-klaar op de juiste manier.

man man baardverzorging zomer

Hydratatie

Evenals je huid werkt het verfrissend wanneer je je baard hydrateert. En dit kan heel gemakkelijk. Pak een waterspuit. Spray wat water op je baard zodat deze koel blijft. Zie het als een mini-air condition voor je gezicht. Dit gaat je redding zijn op de warme zomerse dagen!

Was je gezicht op de juiste manier

Het overmatig wassen van je baard kan schade veroorzaken. Het gaat hier om kwaliteit in plaats van kwantiteit. Gebruik hydraterende verzorgingsproducten, zo blijft je baard niet alleen mooi glanzen, hij krijgt ook een gezondere uitstraling. Maar ook houdt rekening met de juiste baardshampoo, doordat deze vaak alleen natuurlijke producten bevat, droogt die je huid niet uit. Ga daarom naar een cosmeticawinkel of barbershop, zo word jij op de juiste manier geinformeerd.

Bescherm jezelf

We kennen de gevaren van de zon voor je huid, maar wist je dat de zon ook schade toebrengt aan je haar? Overmatige blootstelling aan de zon kan je gezichtshaar zwak en broos maken. Een beschermde lotion houdt je gezichtshaar gezond en beschermd deze tegen de zon.

Let op de details

De zon, het zoute water en de hoge temperaturen drogen je haar uit, waardoor deze gekroesd en onverzorgd lijkt. Om je baard zomer-klaar te maken, gebruik jij elke dag een heerlijke baardolie. Naast dat het lekker ruikt, zorgt baardolie er ook voor dat die niet uitdroogt en zijn natuurlijke glans behouden blijft.

Onze selectie baardverzorgingsproducten:

Mocht jij je afvragen hoe je de perfecte baardlengte kiest? Met deze beard guide kies jij geheid de goede lengte en ben jij straks helemaal het mannetje en klaar om te flaneren.