Wie is Maaike van Houten?

Ze heeft zo’n 141.000 volgers op TikTok en dat door haar grappige filmpjes. Het TikTokken doet Maaike van Houten er alleen maar bij. Maaike heeft altijd al van woordgrappen en raadsels gehouden. Gelukkig deelt ze die nu met de wereld. Ze zorgt ervoor dat er gelachen wordt ondanks alle negativiteit op social media.

Maaike werkt in het ziekenhuis op de acute opnameafdeling. Tegenwoordig wordt ze ook herkend door de patiënten die op de afdeling verblijven. Ze vertelt aan het ED dat ze meer wil gaan doen met haar grappen, daardoor zou ze dan wel minder in het ziekenhuis werken. Helemaal stoppen met het werken in het ziekenhuis wil ze namelijk zeker niet.

Actie bij 538

Maaike zamelt geld in voor goede doelen, die zijn door de radiozender 538 geselecteerd. De Eindhovense werd voor de actie benaderd door een dj van Radio 538. “Ze hebben twaalf missies die ze willen halen voor twaalf goede doelen. Dus er zijn meerdere doelen in beeld”, legt Maaike uit. De doelen van dit jaar zijn onder andere het Fonds Gehandicaptensport, de Dierenopvang Amsterdam en de Hersenstichting.

@maaikevhouten @De 538 Ochtendshow ♬ origineel geluid – Maaike

“Mensen kunnen geld overmaken naar de zender, en steeds als iemand dat doet, maak ik een nieuwe woordgrap. Ik heb gehoord dat door luisteraars het meest wordt betaald als ik in de show zit.” Er zijn gewoon mensen die 400 of 500 euro betalen voor een grap van Maaike van Houten.

Benieuwd naar de woordgrappen en raadsels? Bekijk dan de onderstaande video’s van Maaike haar TikTok-account:

@maaikevhouten♬ origineel geluid – Maaike

@maaikevhouten♬ origineel geluid – Maaike

Check ook onwijs knappe bouwvakster Julia is een hit op Instagram en TikTok.